Indústria

Celsa planteja emprendre accions legals contra Rubiralta

La nova propietat de la siderúrgica portarà a la junta d'accionistes reclamar responsabilitats a l'anterior direcció

ARA
2 min
La planta de Celsa a Castellbisbal.

BarcelonaEls nous propietaris de Celsa plantegen emprendre accions legals contra Francesc Rubiralta, l'últim president de la família al capdavant de la siderúrgica, després que un grup de fons creditors n'assumissin la propietat per via d'una sentència judicial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així consta en el setè punt de l'ordre del dia de la junta general ordinària d'accionistes d0Inversiones Pico Espadas. Segons ha avançat La Vanguardia, l'actual propietat ha trobat crèdits per valor de 539 milions d'euros concedits a empreses patrimonials de la família Rubiralta i que actualment eren incobrables perquè aquestes societats estaven en concurs de creditors.

"L'objecte és sol·licitar el preceptiu acord de la junta general amb l'objectiu d'encetar accions contra el senyor Francesc Rubiralta Rubió a efectes de reclamar eventuals responsabilitats per les seves accions o omissions en el marc de l'administració de la companyia durant els anys que va exercir el seu càrrec d'administrador", diu aquest punt de l'ordre del dia de la junta. Aquesta trobada d'accionistes està prevista en primera convocatòria per al 25 de juny, i en segona per a l'endemà. En l'ordre del dia també figura fixar en vuit el nombre de membres del consell i nomenar consellers Daniel de Escondrillas Labad i Antonius Ron Deelen.

Aquest maig es compleixen vuit mesos des que el jutjat mercantil 2 de Barcelona va emetre una sentència històrica. El magistrat decidia homologar el pla de reestructuració presentat per un grup de creditors de la companyia que acumulaven un deute milmilionari des de feia anys, que de facto passaven a ser accionistes de la companyia en substitució dels actuals propietaris. Entre els creditors que van presentar aquest pla hi ha Deutsche Bank, Sculptor, Golden Tree, Cross Ocean, SVP, Golden Street Asset i London Branch, entre altres. Celsa era aleshores la quarta empresa de Catalunya en facturació.

A mitjan abril, la nova direcció, capitanejada pel president Rafael Villaseca i el conseller delegat Jordi Cazorla, va presentar-se en societat després d'uns mesos de transició. Aleshores ja van explicar que es van portar a terme ajustaments comptables per valor de 1.339 milions d'euros i que hi havia un crèdit incobrable concedit per Celsa als anteriors propietaris per valor de 539 milions d'euros.

stats