Economia 05/09/2016

Ciutat Vella i l'Eixample concentren prop del 40% dels Erasmus

Els estudiants estan disposats a pagar més per viure a l'Eixample que a Sant Gervasi, amb preus mitjans superiors als 450 euros per habitació

Ara
2 min
Ciutat Vella i l'Eixample aglutinaran prop del 40% dels Erasmus

BarcelonaL'auge de l'arribada d'estudiants europeus és un dels factors que ha impulsat a l'alça els preus dels lloguers a de Barcelona. Segons un estudi de la plataforma de lloguer per a estudiants Uniplaces, la majoria d'aquests estudiants es concentren als barris de Ciutat Vella i de l'Eixample, fet que ajuda a explicar que aquestes siguin algunes de les zones amb més repunt del preu del lloguer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Concretament, segons Uniplaces, Ciutat Vella i l'Eixample acumularan el 38,2% dels estudiants d'Erasmus que residiran a la ciutat aquest nou curs. Desglossat per zones, l'Esquerra de l'Eixample acumula un 10,5% de les reserves que aquests estudiants han fet a través de la plataforma, una zona on el preu mitjà per habitació és de 426 euros, un preu similar al que es paga per la zona del Gòtic, on viuran el 9,4% dels estudiants. El preu mitjà per habitació d'aquestes zones és molt superior al de la mitjana de la ciutat, que ascendeix als 392 euros al mes.

L'odissea de trobar pis de lloguer a Barcelona

Un altre dels barris amb més demanda és el Raval, amb un 7,5% de les reserves, seguit del Born i del barri de Sants. De fet, els estudiants d'Erasmus estan disposats a pagar més diners per viure a l'Eixample o a Ciutat Vella que a zones residencials tradicionalment més cares, com Sant Gervasi-Galvany, que és la setena zona del rànquing amb un preu mitjà 428 euros per habitació. A Sants, el preu ascendeix fins als 394 euros.

Els preus mitjans a Madrid

La mateixa plataforma ha elaborat un estudi a la capital espanyola en què també detalla quines són les zones de Madrid preferides per als estudiants. En aquest cas, el districte del centre és el més demandat pels estudiants estrangers i concentrarà el 35,6% dels Erasmus, que es repartiran entre els barris de Sol i Malasaña, principalment, amb un preu mitjà de 462 euros al mes. En el conjunt de la ciutat, un Erasmus pagarà una mitjana de 409 euros al mes.

stats