Economia 17/02/2013

Competència aprova la fusió de les set embotelladores de Coca-Cola a Espanya

La nova societat tindrà la seu a Madrid i serà la primera empresa del sector de l'alimentació a Espanya per volum, amb 3.000 milions d'euros de facturació total

Efe
2 min
anunci coca-cola / EFE /ANDY RAIN

BarcelonaLa Comissió estatal que regula la Competència (CNC) ha aprovat el procés d'integració de les set embotelladores de Coca-Cola a Espanya en una única societat, que, a partir d'ara, desenvoluparà els seus plans de negoci de forma conjunta, ha indicat la companyia en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta operació també ha estat notificada a Portugal i s'espera que l'autoritat de competència portuguesa es pronunciï en els pròxims dies.

La nova societat tindrà la seva seu a Madrid i sorgeix de la integració de les embotelladores Casbega, Colebega, Cobega, Rendelsur, Begano, Norbega i Asturbega, i realitzarà també la fabricació i l'embotellament de productes de la companyia a Portugal.

Coca-Cola Espanya ha destacat que, des del primer moment, la fusió de les embotelladores es va entendre com un procés d'ordenació societària amb l'objectiu d'"enfortir l'estructura del negoci a Espanya a través d'un model més eficient i més competitiu en l'àmbit internacional".

Ha recordat que la fusió a Espanya segueix el procediment realitzat per altres embotelladors, com és el cas de Coca-Cola Femsa, que agrupa territoris de l'Amèrica Central i l'Amèrica del Sud.

La nova embotelladora comptarà amb una xifra de negoci de 3.000 milions d'euros, cosa que la situa com la primera empresa agroalimentària a Espanya; dins del sistema Coca-Cola se situa en segon lloc a Europa (amb un 14% de pes, per darrere d'Alemanya) i en el desè al món.

Comptarà amb 15 plantes de producció distribuïdes per diferents punts de l'Estat, tres de les quals corresponen a les fonts d'aigua de Santolín (Burgos), Fontoira (Lugo) i Fuenmayor (Terol).

Les seves fàbriques, que produiran i embotellaran més de 600 referències (refrescos, aigües, sucs, begudes energètiques, esportives i amb base de te), donaran feina a 5.000 persones.

La nova embotelladora, amb 84 línies de producció i una flota de camions (en propietat i lísing) pròxima als 2.200 vehicles, atendrà 400.000 clients, dels quals 320.000 seran d'hostaleria.

La fusió posa fi a un procés iniciat ara fa dos anys amb l'objectiu d'enfortir l'estructura de negoci a Espanya i Portugal a través d'un model més eficient i de ser més competitius en l'àmbit internacional, ha afegit.

Coca-Cola comercialitza a Espanya 24 marques i 69 productes, i en l'àmbit de la innovació, la divisió Ibèrica és la segona en el rànquing mundial per varietat de begudes, només per darrere del Japó.

De les set embotelladores, la planta de Cobega va ser la primera que es va inaugurar el 1953, seguida de Colebega (1954), Norbega (1956), Rendelsur (1957), Begano (1959), Asturbega (1960) i Casbega (1980).

stats