Economia 05/06/2018

L'illa menorquina d'en Colom es ven per 3,2 milions d'euros després de dos anys anunciant-se

El preu de venda és un 38% inferior al que s'havia marcat fa dos estius, de 5,2 milions euros

Ara
1 min
Ningú vol comprar-se una illa a Menorca

MenorcaL'illa menorquina d'en Colom ha trigat dos anys a trobar comprador. Després de dues rebaixes en el preu, aquest illot situat al Parc Natural de s'Albufera des Grau es va vendre per 3,2 milions d'euros. Això suposa una rebaixa del 38% sobre el preu inicial, que era de 5,2 milions d'euros l'any 2016, tal com ha indica aquest dimarts el portal immobiliari Fotocasa a través d'un comunicat.

L'illa d'en Colom compta amb un espai de 58 hectàrees i està situada a uns escassos 200 metres de la costa est de Menorca, pertanyent encara al terme municipal de Maó. Aquest tros de terra compta amb una masia del segle XVIII de 100 metres quadrats, una cabanya de fusta amb cuina, sala d’estar i lavabo i dues platges de sorra blanca, una de les quals amb una caseta per guardar embarcacions.

Tot i trigar dos anys a trobar comprador, la immobiliària Ses Moreres, l'empresa que ha gestionat la venda de l'illa, va assegurar l'estiu passat que l'operació es tancaria aviat. En declaracions a l'ARA, el director de la immobiliària, José Carrasco, va explicar que la venda de l'illa havia generat tant interès que la web "es va arribar a col·lapsar".

Un dels factors que pot explicar per què s'ha allargat l'operació és la normativa vigent. A les Illes Balears, la llei prohibeix la construcció de nous habitatges i la instal·lació de negocis. L'illa ha esta comprada per Meruelo Investments, la branca inversora de la companyia americana Meruelo Group, segons ha informat l'agència EFE. Aquesta empresa, encapçalada per Alex Meruelo, inverteix en sectors com l'immobiliari, la restauració o la banca. A banda, també posseeix diversos mitjans de comunicació i casinos situats als Estats Units.

stats