Economia 14/05/2018

Colonial augmenta un 40% el seu resultat net

La immobiliària destaca que la falta d'oferta a Barcelona impulsa els contractes de prelloguer

Ara
1 min
El president de Colonial, Juan José Brugera, portarà a la junta d’accionistes del juny l’ampliació de capital.

BarcelonaColonial, la socimi catalana que cotitza a l'Íbex-35, va guanyar el primer trimestre de l'any un 40% més, fins a arribar als 22 milions d'euros. El seu resultat brut d'explotació (ebitda) va créixer un 18% (62 milions), i els beneficis es van disparar un 40%, fins als 22 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En l'informe remès a la CNMV, la companyia assenyala que entre el gener i el març ha contractat 81.000 metres quadrats d'oficines, en línia amb l'evolució marcada des del 2014. La millora del mercat ha reduït la taxa de disponibilitat a Barcelona fins al 7,1%. Com a conseqüència, es manté un preu alcista.

Només al 22@ ha augmentat l'oferta disponible per la incorporació de nous immobles. Colonial afirma que, a causa de l'escassetat d'oferta, al mercat espanyol han aparegut com a novetat els contractes de prelloguer.

L'activitat a Madrid va ser superior. Es van contractar 120.000 metres quadrats, un 25% més que fa un any. Hi han predominat les operacions grans, de més de 10.000 metres quadrats. La taxa de desocupació, del 10,8%, també continua caient.

stats