Empreses
Economia Comerç 29/06/2023

Ikea invertirà 40 milions a Catalunya en els pròxims dos anys

L'empresa de mobles i decoració obre demà una nova botiga a la Diagonal de Barcelona

2 min
IKEA Nova tenda Diagonal Barcelona

BarcelonaIkea creix a Catalunya, i el seu pla d'expansió preveu una inversió al territori de fins a 40 milions d'euros en els pròxims dos anys. L'estratègia de l'empresa sueca inclou l'obertura de dotze nous punts de contacte amb el client, que es traduiran en un augment del 18% de la plantilla a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre aquests nous punts de venda s'hi inclou l'obertura, aquest divendres, d'una nova botiga a l'avinguda Diagonal de Barcelona, on l'empresa ha invertit 5 milions d'euros i que crearà 58 nous llocs de feina directes, "apostant per la diversitat, la inclusió i la igualtat d'oportunitats a tots els nivells", segons ha explicat en un comunicat.

Amb una extensió de 1.525 metres quadrats comercials, dividits en dues plantes, Ikea Diagonal oferirà una exposició de 3.000 productes, dels quals 1.000 articles seran de venda directa. A més, els clients tindran accés a tot el catàleg de la companyia a través dels serveis Click & Collect (el client compra per internet i recull els productes a la botiga) i Order & Collect (el client encarrega la comanda a la mateixa botiga i el recull en 24 hores).

Creixement a Catalunya

A més de la nova botiga urbana a la Diagonal, el pla d'expansió a Catalunya també inclou la pròxima obertura d'Ikea Glòries, al centre comercial de Westfield Glòries. Segons ha explicat el conseller delegat d'Ikea Espanya, Nurettin Acar, durant la inauguració de la botiga de la Diagonal, Ikea va començar a la Península fa més de 27 anys amb una primera botiga a Catalunya, concretament a Badalona.

Ara l'aposta és créixer encara més a la capital catalana, on, amb aquesta nova botiga, Ikea ja compta amb 17 punts de venda o contacte a Catalunya. "Estem molt orgullosos d'iniciar aquesta nova etapa amb Barcelona com a exemple del lloc especial que ocupa Catalunya al cor d'Ikea, amb l'obertura de la primera botiga dins la Ciutat Comtal", ha assegurat Acar.

Així, la companyia ha explicat que el mercat català, juntament amb el madrileny i l'andalús, és un dels territoris de creixement "prioritaris" i en el cas de Barcelona destaca la importància de la ubicació estratègica de districtes com l'Eixample, Gràcia i Sant Gervasi.

stats