Comerç
Economia Comerç 27/02/2023

Ikea obrirà a l'estiu dues botigues urbanes a Barcelona

La multinacional sueca invertirà uns 10 milions d'euros en els dos establiments

2 min
Punt d'assessorament i venda que IKEA a Lleida, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaIkea obrirà aquest estiu dues botigues urbanes a Barcelona, una al centre de la ciutat i una altra al centre comercial Glòries. Es tracta dels primers establiments d'aquest tipus de la multinacional sueca de mobles a Catalunya, segons ha informat aquest dilluns la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La primera botiga, prevista per a inicis de l'estiu, se situarà a la Diagonal i tindrà uns 1.500 metres quadrats repartits en dues plantes. Aquest local s'ubicarà en un tram de la Diagonal, entre la rambla de Catalunya i el carrer Aribau –uns 200 metres–, on estan instal·lades una quinzena de botigues de mobles i articles per a la llar, entre les quals Habitat, Kave Home, Zara Home, Deko i Maisons du Monde. El segon local s'inaugurarà a finals d'estiu al centre comercial Glòries i tindrà uns 1.600 metres quadrats.

Les dues botigues inclouran el servei de compra online assistida i de recollida, i comportaran una inversió conjunta d'uns 10 milions d'euros, amb la creació d'un centenar de llocs de feina, segons l'empresa. En tots dos casos hi haurà una exposició d'uns 2.500 productes, dels quals un miler seran de venda directa. El local de Glòries també tindrà un espai dedicat a alimentació.

El local de la Diagonal obligarà Ikea a reformar l'establiment que ja té a la mateixa avinguda, a uns 100 metres d'on obrirà la botiga urbana. Aquest local que ja té en funcionament no és un punt de venda, sinó que està dedicat actualment a ser un espai d'atenció als clients perquè puguin planificar reformes de cuines, banys o altres parts de la llar. Amb la nova botiga a escassos metres, però, la multinacional el transformarà per introduir una prova pilot d'espai de planificació per a empreses.

Catalunya, mercat prioritari

Ikea ha indicat en un comunicat que Catalunya és, juntament amb Andalusia i Madrid, un dels "focus de creixement prioritaris" a Espanya. La multinacional va triar el 2021 Catalunya com un dels seus "mercats d'experimentació" i assegura que té previst incrementar-hi la plantilla un 18% en els pròxims dos anys, amb la inauguració de fins a 12 nous punts físics de venda, que se sumarien als dos previstos a Barcelona i als 16 ja operatius: tres grans botigues d'extraradi a Badalona, l'Hospitalet de Llobregat i Sabadell; vuit punts d'entrega de mercaderies, i cinc espais de planificació. A més, la companyia té un centre logístic a Valls.

L'empresa ja va anunciar el 2014 que virava parcialment el seu model de negoci, quan va detectar que el model de grans locals a la perifèria de les ciutats li quedava antiquat. A partir d'aleshores va començar a obrir botigues temporals al centre de ciutats –a Barcelona ho va fer per primera vegada el 2016– i el 2019 ja en tenia obertes de permanents als centres de Londres, Tòquio, Nova York i Madrid.

stats