Comerç

L'empresa de mobles i decoració Habitat es declara en fallida i tanca

La cadena francesa ha anunciat que abaixarà la persiana de totes les botigues, incloses les que té a Espanya

ARA
1 min
La botiga Habitat a Barcelona

La firma francesa de mobles i decoració Habitat ha anunciat que abaixa la persiana definitivament. Tancarà totes les seves botigues després de mesos amb grans dificultats econòmiques, que l'han dut a declarar-se en fallida. Així, la companyia posarà punt final a l'activitat comercial als 25 establiments que té a França i a la resta de franquícies que la cadena té a Espanya, el Marroc i Suïssa. A Barcelona, Habitat també tancarà la seva única botiga, situada a la cantonada de la Diagonal amb el carrer Tusset.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La facturació de l'empresa, amb 400 treballadors, va passar dels 100 milions d'euros el 2019 als 64 milions d'euros el 2021, i acumulava ja milions de pèrdues. De fet, el desembre del 2023 l'empresa va demanar la liquidació forçosa de la marca.

El propietari, l'empresari Thierry Le Guénic, va adquirir Habitat el 2020 quan l'empresa ja estava en hores baixes: la va comprar per un euro al grup Cafom. En una carta enviada a l'AFP, Le Guénic reconeix "no haver aconseguit fer front al repte", però també recorda que va invertir més de 12 milions d'euros per digitalitzar la companyia i obrir punts de venda, projectes que, segons ell, són difícils de tirar endavant amb una situació econòmica adversa "i davant d'una evident resistència interna".

L'empresari insisteix que es compromet a buscar alternatives per no deixar sense feina els treballadors. Le Guénic és propietari d'altres empreses que s'enfronten a problemes de continuïtat, com Burton of London, marca de roba i complements, i Maison Lejaby, marca de roba interior femenina, també en liquidació.

stats