Economia 08/07/2015

La compravenda d'habitatges creix un 3% al maig, la meitat que al conjunt d'Espanya

L'habitatge de segona mà impulsa les operacions a Espanya, mentre segueix caient la compravenda d'obra nova

Ara / Agències
1 min
Les hipoteques firmades al juliol són una setena part de les que es constituïen el 2007.

BarcelonaLa compravenda d'habitatges va augmentar un 3,3% a Catalunya al maig, la meitat que al conjunt de l'Estat on l'increment va ser del 6% respecte al mateix mes de 2014, segons l'INE. A Catalunya es van tancar prop de 4.400 operacions a Catalunya i quasi 29.500 a Espanya. Malgrat l'alça, les compravendes al maig van quedar per sota que les de l'abril, quan l'ascens va superar el 9% a tot l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb el repunt del maig, la compravenda d'habitatges encadena el seu novè increment interanual consecutiu, gràcies exclusivament a l'augment en un 34,7% de les operacions sobre habitatges usats, fins a sumar 23.130 transaccions, ja que la compravenda de pisos nous es va reduir un 40,4% respecte al maig de 2014, amb 6.327 operacions a Espanya.

Les dades difoses per l'INE corresponen a compravendes inscrites en els registres de la propietat procedents d'escriptures públiques realitzades en mesos anteriors al de referència.

En els cinc primers mesos de l'exercici, la compravenda d'habitatges acumula un repunt del 8,5%, amb un descens del 37,3% en les operacions sobre pisos nous i un augment del 42,6% en les realitzades amb habitatges de segona mà.

La major part dels habitatges transmesos per compravenda durant el cinquè mes de l'any, en concret el 89,8%, van ser habitatges lliures. La compravenda d'aquest tipus d'habitatges va augmentar un 5,6% en taxa interanual, fins a 26.455 operacions, mentre que les operacions sobre habitatges protegits van sumar 3.002, amb un repunt del 9,7% respecte al maig de 2014.

stats