Construcció
Economia 27/03/2023

Comsa-Emte entra a Croàcia amb un contracte de construcció ferroviària

El projecte està valorat en més de 25,6 milions d'euros

Ara
1 min
Imatge del projecte ferroviari de Comsa-Emte del tram Sestokai-Marijampole del proyecto Rail Báltica. /COMSA

BarcelonaEl gestor públic de la xarxa ferroviària de Croàcia, HZ Infraestruktura, ha adjudicat a Comsa un contracte per construir una nova línia ferroviària suburbana de trànsit mixt entre els municipis de Gradec i Sveti Ivan Zabno, a 40 quilòmetres de la capital Zagreb, segons ha comunicat aquest dimarts la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta del primer projecte del grup constructor català al país i s'emmarca en la seva estratègia d'accedir a nous mercats a través de la seva alta especialització ferroviària. Amb aquesta adjudicació, Comsa-Emte amplia la seva presència en el sector de les infraestructures d'Europa de l'Est, on compta amb una important implantació a Polònia a través de la seva filial Trakcja PRKiI.

El contracte contempla la construcció de la infraestructura i superestructura de la línia, de 12,2 quilòmetres, i l'execució de diversos passos (a nivell, superiors i inferiors), viaductes i 3 baixadors. Així mateix, Comsa reconstruirà les estacions de Sveti Ivan Zabno i Gradec i executarà noves carreteres d'accés i connexió i 9 quilòmetres de camins forestals.

Els treballs també inclouen la construcció d'un aparcament i de les instal·lacions de seguretat, enclavament i telecomunicacions. El projecte està valorat en 25,6 milions d'euros, té un termini d'execució de 26 mesos i es realitzarà conjuntament amb l'empresa alemanya Wiebe.

stats