Economia 08/09/2016

Les comunitats autònomes trigaran dècades a reduir significativament el seu deute, segons Standard and Poor's

L'agència adverteix que la disminució ràpida de l'endeutament només seria viable si pugen els ingressos.

Europa Press
1 min
El Tresor col·loca 
 Prop de 4.000 milions d'euros apujant l'interès S&P empitjora la caiguda anual del PIB espanyol fins a l'1,4% El fons de rescat podrà comprar deute tot i que amb restriccions

MadridUn informe de l'agència de qualificació creditícia Standard and Poor's assenyala que les comunitats autònomes trigaran dècades a reduir significativament el deute si no són capaces d'augmentar el seu finançament. El document, titulat 'La recuperació de la crisi és encara lluny', apunta que els nivells d'ingressos actuals "no són suficients per restaurar les finances regionals als nivells anteriors a la crisi".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'agència creditícia ha pronosticat una gradual consolidació de les finances, tot i que actualment només qualifica sis regions amb creixement estable i dues més en positiu. Malgrat que el dèficit s'arrossegarà fins al 2018, creu que les millores "continuaran independentment del resultat polític nacional".

Segons Standard and Poor's, la crisi ha deixat paleses escletxes en el sistema de finançament autonòmic de l'estat espanyol i apunta que les noves modificacions han convertit el govern en el principal creditor.

stats