Economia 04/04/2011

L'esborrany de la renda ja es pot confirmar, a partir d'avui, per internet o per telèfon

Només cal el NIF i la declaració de l'IRPF de l'exercici anterior. Els contribuents podran accedir així a les seves dades fiscals i confirmar-les, amb modificació o sense

Efe
2 min

MadridEls contribuents poden confirmar a partir d'avui l'esborrany de la renda al web de l'Agencia Tributària sense esperar a rebre'l, cosa que constitueix una novetat respecte a la campanya del 2010. Per això, hauran de comunicar el seu número d'identificació fiscal (NIF), l'import de la casella 698 de la declaració de l'IRPF de l'exercici del 2009 i el número del telèfon mòbil en què desitgen rebre, mitjançant SMS, la referència de l'esborrany o de les dades fiscals. Amb aquest número els contribuents podran accedir a les seves dades fiscals i a l'esborrany, i confirmar-lo, amb modificació o sense.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La sol·licitud de l'esborrany de la declaració, que acabarà el 27 de juny del 2011, es pot fer per també per telèfon (901 200 345 o 901 121 224) o, personalment, a qualsevol delegació d'Hisenda.

Fins a aquest any, la pràctica habitual de l'Agència Tributària era obrir el termini de sol·licitud de l'esborrany a inicis de març i no es podia confirmar fins a principis d'abril. Enguany, el termini de presentació de les declaracions de l'IRPF, sigui quin sigui el resultat, començarà el 3 de maig i acabarà el 30 de juny.

Com és tradicional cada any, amb la sol·licitud de l'esborrany comença la campanya de la renda, actualment la del 2010. Com a principal novetat, en el model de declaració es reforça la percepció de l'IRPF com un tribut parcialment cedit i, per això, s'hi incorporen noves caselles destinades a recollir els imports incrementats o disminuïts de cada un dels mínims personals i familiars que han incorporat algunes comunitats. Aquesta és la primera vegada que la campanya de la renda es fa amb el nou sistema de finançament autonòmic, que cedeix el 50% de l'import recaptat a l'IRPF a les comunitats autònomes. A més, tres d'elles, Madrid, La Rioja i la Comunitat Valenciana, han introduït canvis en l'escala autonòmica de l'impost.

stats