Aliança per salvar menjar: Too Good To Go compra la catalana WeSaveEat

Els establiments adscrits a la plataforma catalana se sumaran a la xarxa de locals de la danesa

La lluita contra el malbaratament d'aliments a través de la tecnologia es concentra. L'aplicació per 'rescatar' menjar de les escombraries de restaurants i supermercats Too Good To Go ha comprat el seu competidor barceloní WeSaveEat amb l'objectiu de consolidar el seu creixement a l'Estat. La companyia danesa va arribar a Espanya el 2018, mentre que la catalana hi operava des d'un any abans.

D'aquesta manera, Too Good To Go incorporarà a la seva aplicació els més de 150 establiments adscrits a WeSaveEat, entre els quals hi ha cadenes com Buenas Migas, Areas o Ametller Origen. De fet, és la seva primera adquisició des que va néixer el 2016.

Salvar el menjar de les escombraries, el primer gran èxit de l’economia circular

"Estem molt contents d'anunciar aquesta adquisició, perquè no només és un pas més en el desenvolupament del nostre moviment, sinó que és un pas a favor del planeta", ha apuntat Oriol Reüll, el responsable de Too Good To Go a Espanya. Segons el directiu, "cada any a Espanya es llencen 7,7 milions de tones de menjar", una situació que considera "intolerable".

D'altra banda, Eva Jorge, la fundadora de WeSaveEat, ha animat tots els seus usuaris a afegir-se "al fantàstic projecte" de Too Good To Go i ha assegurat que confia "plenament" en l'aplicació escandinava "per seguir amb la lluita contra el malbaratament alimentari que vam iniciar com a pioners a Espanya". L’aplicació va deixar d’estar disponible ahir mateix.

La fórmula d’aquestes plataformes és que els comerços i restaurants puguin vendre a un preu reduït els productes que els sobren durant la jornada per evitar el malbaratament alimentari. Per als compradors, el paquet és sorpresa, ja que depèn del que no s’hagi pogut vendre durant el dia. Entre els establiments adscrits a Too Good To Go, hi ha cadenes com els forns Santagloria i El Fornet, les cafeteries Central Café o les empanades Las Muns.

Mig milió d’usuaris

Fa justament un any que Too Good To Go va aterrar a Barcelona i l’aplicació ja suma més de mig milió d’usuaris i més de 1.500 locals inscrits a les 17 províncies on opera. En aquests últims dotze mesos, la companyia assegura que els usuaris han “salvat” 250.000 paquets de menjar. L’objectiu de Too Good To Go és duplicar la fita d’ara a finals d’any i tancar el 2019 amb 500.000 comandes venudes.