Economia 07/05/2015

Un escàndol de corrupció força OHL Mèxic a suspendre la cotització

La filial mexicana de la constructora presidida per Villar Mir hauria inflat la inversió d'una autopista per aconseguir cobrar més peatge del govern federal

Ara
1 min
El president de Vueling, Josep Piqué, lidera les relacions de la companyia amb Iberia.

BarcelonaLa Comissió Nacional del Mercat de Valors de Mèxic va decidir susprendre la cotització de la filial mexicana de la constructora OHL, presidida per Juan Miguel Villar Mir, imputat després de la publicació dels papers de Bárcenas com a possible donant il·legal al Partit Popular.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup de constructor i serveis OHL va caure ahir gairebé un 7% en la borsa espanyola després que es publiquéssin unes gravacions en què els directius de la companyia van reconèixer haver comès frau quan van inflar la inversió en una autopista de Mèxic per cobrar més peatge de govern federal.

Aquest dijous OHL ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) espanyola la suspensió de la cotització de la seva filial mexicana.

Tot i això, el grup constructor nega haver comès qualsevol tipus d'actuació irregular en les reves relacions amb l'estat de Mèxic i subratlla que el desenvolupament dels seus negocis "s'ajusta estrictament a la legalitat, als contractes que té subscrits i a les millors pràctiques corporatives". Segons ha anunciat OHL. el grup ja ha iniciat un procés d'investigació interna per aclarir la situació.

stats