Economia 20/02/2019

El Corte Inglés es ven la seva filial Óptica2000 a l'holandesa GrandVision

La filial d'òptica minorista té 106 establiments a Espanya

Ara
1 min
L’empresa encara  el repte de reduir la dependència bancària.

BarcelonaEl grup de grans magatzems El Corte Inglés ha venut la seva filial d'òptica minorista Óptica2000 a la multinacional holandesa d'òptica GrandVision, segons un comunicat conjunt de les dues empreses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'operació suposarà la integració d'Óptica2000 a GrandVision, que ja opera una xarxa d'òptiques minoristes a Espanya sota la marca +Vision. No obstant això, el grup holandès mantindrà la marca Óptica2000 en les 106 botigues que té a Espanya i les dues de Portugal, la majoria de les quals integrada dins de grans magatzems d'El Corte Inglés. Les dues companyies han rebutjat fer públic el preu de la compravenda.

Amb aquesta operació, els centres de venda de la cadena espanyola mantindran l'oferta de productes òptics, però l'empresa podrà desprendre's d'una filial per tal de centrar-se en l'especialització en grans magatzems.

Óptica2000 va ser fundada a Barcelona el 1976, i el 2017 va tancar l'exercici amb una facturació de 83 milions d'euros. La filial s'especialitza en ulleres i audiòfons de gamma alta. Amb la seva adquisició, GrandVision, que opera 7.000 establiments en 40 països, podrà reforçar la seva presència en el mercat espanyol i integra els sistemes logístics i d'operativa de les dues empreses.

stats