BANCA
Economia 07/06/2015

Les crítiques fan plegar els copresidents del Deutsche Bank

Isaac Lluch
1 min
Jürgen Fitschen i Anshu Jain van anunciar ahir la dimissió.

MunicEls dos presidents de la junta directiva de Deutsche Bank, Jürgen Fitschen i Anshu Jain, van anunciar ahir per sorpresa la seva dimissió. Jain marxarà a finals de juny i Fitschen en l’assemblea del maig de l’any que ve, segons va comunicar la mateixa entitat. El britànic John Cryan, membre del consell de vigilància de Deutsche Bank i expresident financer d’UBS, serà el nou màxim mandatari de l’entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fitschen i Jain havien intentat tornar-se a guanyar la confiança dels seus accionistes amb una reestructuració del banc. Tots dos dirigents havien anunciat la venda de Potsbank i el tancament de fins a 200 filials pròpies. Però després de la presentació d’aquests plans, la cotització de les accions va caure. Al maig, durant l’última assemblea, el descontentament dels accionistes va passar factura a Jain i Fitschen. Els dos presidents van rebre tot just un 61% de suports, quan l’habitual en aquests casos és rebre un 90% dels vots a favor.

El vicepresident de l’associació d’accionistes, Klaus Niedling, va celebrar ahir que hi hagi un canvi al capdavant de Deutsche Bank. “Els inversors ja no teníem confiança en Jain i Fitschen”, va apuntar.

Jain, especialment, era poc estimat entre els inversors del Deutsche Bank. El dirigent d’origen indi era vist com el màxim responsable de l’escàndol de manipulació dels tipus d’interès pel qual l’entitat va pagar una multa de més de 2.300 milions d’euros. També Fitschen està acusat d’entorpir les investigacions sobre un litigi amb els hereus de l’imperi mediàtic alemany Kirch.

stats