Economia 21/10/2013

Delphi anuncia 171 acomiadaments a Sant Cugat, una quarta part de la plantilla

L'empresa espera una caiguda de vendes del 14% aquest any i del 26% el 2014, segons CCOO

Efe
1 min

BarcelonaLa direcció de l'empresa de components per a l'automòbil Delphi ha anunciat avui als sindicats la seva intenció de presentar un ERO per acomiadar 171 treballadors de la fàbrica de Sant Cugat del Vallès, fet que suposa aproximadament una quarta part de la plantilla.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Delphi, que compta amb prop de 700 treballadors a Sant Cugat, justifica l'aplicació d'aquesta mesura per la caiguda de la demanda, que segons les seves previsions baixarà un 14% aquest any i un 26% el 2014, segons ha explicat a Efe el secretari general de CCOO a Delphi, Jordi Arnaiz.

Aquest sindicat ha titllat la mesura de "desproporcionada" i ha instat l'empresa a reconsiderar la decisió, ja que "existeixen alternatives recollides en el conveni col·lectiu per garantir l'ocupació de la planta".

Arnaiz ha assenyalat que el comitè analitzarà amb detall la documentació que li lliuri la setmana que ve la companyia i que plantejarà mesures alternatives als acomiadaments, com baixes incentivades i prejubilacions.

"Intentarem minimitzar l'impacte dels acomiadaments, encara que per la magnitud de l'ERO serà difícil", ha declarat.

La direcció de Delphi es reunirà dilluns que ve, dia 28, amb la representació sindical per presentar-li oficialment l'ERO.

stats