Economia 28/11/2013

Delphi pacta amb la plantilla de Sant Cugat una retallada de 125 treballadors

Hi haurà un total de 31 acomiadaments i la resta dels afectats marxen amb baixes voluntàries i prejubilacions

Efe
1 min
Els treballadors de la planta vallesana de Delphi van mobilitzar-se el 2009 contra un ERO temporal, que es va acabar retirant.

BarcelonaLa direcció de l'empresa dedicada a la fabricació d'elements d'automoció Delphi i els representants dels treballadors a la planta de Sant Cugat del Vallès han arribat a un acord per aplicar un ERO a la fàbrica vallesana que retallarà quasi 160 empleats.

L'acord, que han subscrit el 80% dels empleats d'aquesta fàbrica, estableix l'acomiadament d'un total de 31 treballadors, mentre que 36 persones deixaran la planta per prejubilació, 59 més s'acolliran a baixes incentivades, segons ha explicat CCOO en un comunicat.

Els sindicats han lamentat que no s'hagi aconseguit que el 100% de la retallada hagi estat voluntària, però han valorat l'acord com el millor dels possible. "No ens sentim satisfets per l'acord, però dins de les possibilitats que teníem sobre la taula i la legislació prevista en la reforma laboral, era el que menys perjudicava a la plantilla", assenyala el delegat sindical d'UGT a la planta, Esteban Rodríguez.

D'entrada, la multinacional havia anunciat l'acomidament de 170 empleats a la planta catalana. Ara, a més de les baixes, prejubilacions i acomiadaments s'han reduït amb la posada en marxa d'altres mesures d'ajust com ara el tancament de la fàbrica durant 15 dies, amb una rebaixa salarial

L'acord al qual han arribat treballadors i direcció també estableix el tancament de la fàbrica durant 15 dies, que es retribuiran amb el 50% del sou, la qual cosa suposarà una retallada del 3,5% del sou anual.

stats