Economia 07/04/2021

El primer dels vaixells bloquejats a Suez arriba a Barcelona

El 'MSC Ambra' opera amb normalitat a la terminal BEST

2 min
L'MSC Ambra a la terminal BEST del port de Barcelona.

BarcelonaEl primer dels vaixells amb destinació Barcelona dels que van quedar aturats al canal del Suez quan va quedar bloquejat per l'Ever Given ha arribat al port i està operant amb normalitat, segons ha explicat l'Autoritat Portuària. Es tracta del portacontenidors MSC Ambra, que va atracar la passada nit a la terminal BEST. Aquest vaixell mourà 9.000 contenidors, entre importacions, exportacions i transbordaments.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El port espera en els pròxims dies l'arribada esglaonada de la resta de portacontenidors que van quedar aturats al canal de Suez i que, per aquest motiu, van amb retard per fer la seva escala. Uns retards que es calcula que seran d'entre un i vuit dies, segons el port. De moment aquesta mateixa setmana s'espera l'arribada de dos vaixells més afectats: el Milano Bridge i el CMA-CGM Centaurus.

Les terminals de contenidors del Port de Barcelona –BEST, APMT Barcelona i Terminal Port Nou– estan preparades per operar tots aquests vaixells amb l’agilitat i eficàcia habituals, ha informat el port. L’arribada esglaonada dels portacontenidors facilitarà que l’operativa no es vegi compromesa en cap moment. A la infraestructura s'ha preparat un pla de contingència per evitar que els retards provoquin problemes en l'operativa portuària i de càrrega i descàrrega.

En total són 14 els portacontenidors que han modificat la seva data d’escala al Port de Barcelona a causa del bloqueig del canal de Suez. Les previsions apunten que en menys de dues setmanes les arribades dels set serveis regulars procedents de l'Àsia estaran normalitzades.

El 30 d'abril, després de sis dies d'angoixa, l'Ever Given, l'enorme vaixell de càrrega de 400 metres d'eslora i 220.000 tones de pes encallat al canal de Suez, va ser reflotat, cosa que va permetre reprendre la circulació en aquesta ruta crucial per al comerç marítim.

stats