Economia 27/10/2014

La borsa paeix malament els resultats dels test a la banca i tanca amb pèrdues

El parquet espanyol que havia començat la jornada amb optimisme, l'acaba amb un descens de l'1,41%

Ara
1 min
El governador del Banc d'Espanya, Luis Linde, va cobrar 81.320 euros entre el juny i el desembre de l'any passat.

BarcelonaL'Ibex-35 ha tancat aquest dilluns la sessió amb una caiguda de l'1,41 fins als 10.193 punts, en la primera sessió després de conèixer el resultats dels test d'estrès a la banca europea, que han suspès 25 entitats.

De fet, els bancs han sigut els més perjudicats en la sessió, i CaixaBank ha liderat les pèrdues, amb un descens del 3,98%. Només el Banco Popular s'ha mantingut en terreny positiu, tot i que la pujada ha estat mínima, del 0,14%. Dels valors no bancaris, el que s'ha comportat pitjor ha estat Abengoa, amb un descens del 3,58%, mentre que el que ha tingut un ascens més important ha estat IAG, que després de tornar a vendre els seus vols a les webs d'eDreams s'ha revaloritzat un 1,73%.

La nova caiguda de l'Íbex trenca la ratxa de quatre sessions a l'alça, que va interrompre la sonora patacada de fa dues setmanes. El mercat del deute, però, es va comportar de manera més favorable, amb el bo espanyol al 2,14% i la prima de risc en els 128 punts.

A l'inici de la sessió, l'Íbex-35 va optar pels guanys, que s'han anat esvaint al llarg de la sessió.

La resta de principals mercats europeus també han tancat amb pèrdues: l'Eurostoxx 50 ha cedit un 1,04%; el Dax30, un 0,95%, mentre que la borsa de París s'ha deixat un 0,78% i Milà un contundent 2,40%, després que els test d'estrès assenyalessin la banca italiana com a la més dèbil d'Europa. Londres, per la seva banda, s'ha deixat un 0,40%.

stats