Mercat de fitxatges
Economia Directius 01/12/2022

Aena fitxa un exdirectiu del Sabadell per substituir Duran i Lleida

Novetats a les cúpules del Port de Barcelona, Renault i BASF

3 min
Aena falla en la utilització de la tecnologia

BarcelonaSetmana a setmana es van acabant de detallar els noms que completen la transició del Govern de coalició al d'ERC en solitari. Aquesta setmana ha estat el torn de Lluís Salvadó com a nou president del Port de Barcelona. Alhora, Josep Antoni Duran i Lleida ja té substitut a Aena, Renault fa canvis en la direcció general a Espanya, el Consell Intertèxtil Espanyol tindrà nou president i BASF nomena un nou alt directiu.

Lluís Salvadó, nou president del Port de Barcelona

El dirigent d'ERC Lluís Salvadó ha estat nomenat nou president del Port de Barcelona, en substitució de Damià Calvet. És un altre dels càrrecs que encara quedava pendent de cobrir en la transició de l'administració des que Junts va abandonar el Govern. Salvadó, actualment diputat d'ERC, era un membre destacat del sottogoverno durant la tardor del 2017 i fa pocs dies el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert judici oral contra ell per malversació i revelació de secrets. Va ser secretari d'Hisenda entre 2016 i 2017 i també va ocupar l'alcaldia de la Ràpita (1996-1998). Amb la presidència del Port de Barcelona, Salvadó haurà de renunciar a l'acta de diputat.

Aena nomena Tomás Varela com a nou conseller independent

El consell d'administració d'Aena ha nomenat Tomás Varela conseller independent de la companyia, en substitució de l'expolític Josep Antoni Duran i Lleida, que se n'ha anat a la filial brasilera de l'operador aeroportuari. Després d'estar més de 29 anys en càrrecs directius al Banc Sabadell, Varela va fer el salt a Londres com a conseller de la filial britànica de l'entitat, el TSB, fins al març del 2022. Aleshores va passar a ser conseller de Julius Baer, una de les principals corporacions de banca privada a Suïssa, càrrec que ocupava fins ara.

Josep Maria Recasens, nou director general de Renault a Espanya

El grup Renault ha nomenat Josep Maria Recasens, actual director d'Estratègia i Desenvolupament de Negoci de la companyia, director general de Renault Espanya i director del grup a l'àrea d'Ibèria, càrrecs que sumarà a la seva actual responsabilitat. Recasens és enginyer d'organització industrial per la Universitat de Girona, màster per la UPC i MBA per Esade. El 2002 es va incorporar a Seat, on va ocupar uns quants llocs en les àrees de R+D, desenvolupament de producte i gestió de projectes internacionals, com per exemple liderant el projecte Seat Ateca del 2012 al 2016. S'incorpora en el càrrec de director general en substitució de José Vicente de los Mozos, que deixa el consorci on ha treballat més de 43 anys.

Pepe Serna, nou president del Consell Intertèxtil Espanyol

El comitè executiu del Consell Intertèxtil Espanyol (CIE) va aprovar per unanimitat l'elecció com a president de Pepe Serna Revert, que ja n'era vicepresident i que assumirà el càrrec durant dos anys. Serna ha desenvolupat la seva carrera professional lligada a la indústria tèxtil des del 1982 en diferents empreses del sector, tant a Mèxic com a Espanya. Al març del 1996 va ser elegit secretari general de l'Associació d'Empresaris Tèxtils del país Valencià (ATEVAL), i en va ser president a partir del juliol del 2020. 

BASF nomena Patricio Fitz Simon nou director de solucions agrícoles a Espanya

La química BASF ha nomenat Patricio Fitz Simon director de la divisió de solucions agrícoles de la companyia a Espanya. Després d'anys treballant per a BASF a Sud-amèrica, Fitz Simon substituirà Konstantin Kretschun, que continuarà a la companyia amb un altre rol des de Colònia. Patricio Fitz Simon es va incorporar a BASF el 2011 i des d'aleshores ha ocupat posicions en màrqueting i vendes, encapçalant equips en països com l'Argentina, el Brasil, l'Uruguai i el Paraguai. El seu darrer càrrec ha estat com a responsable comercial del negoci agro de BASF a l'Argentina.

Revolut nomena Elisabet Girvent cap de vendes d'Espanya i Portugal

L'empresa anglesa de tecnologia financera Revolut ha nomenat Elisabet Girvent Valls directora de vendes a Espanya i Portugal. Girvent, que es va incorporar a Revolut el 2021 com a mànager de vendes a Espanya, França i Portugal, compta amb més de 12 anys d'experiència professional en companyies tecnològiques com Samsung, Criteo i LinkedIn. Actualment és professora de vendes B2B al Màster de Màrqueting Management d'Esade.

PwC reforça l'àrea d'auditoria i fiscalitat amb sis socis nous a Catalunya

La consultora PwC ha nomenat sis nous socis nacionals a Catalunya per reforçar l'àrea d'auditoria i de PwC Tax & Legal. Amb aquests nomenaments, la big four aposta per la sostenibilitat, el canvi climàtic i els temes ESG amb Marga de Rosselló; al sector de les utilities i l'àmbit regulador comptarà amb Jordi Toscas i Reyes Gómez; al sector d'assegurances hi tindrà Begoña Garea; i en els afers impositius corporatius hi tindrà Marta Martín i Cristóbal Cubero.

stats