Mercat de Fitxatges
Economia Directius 02/11/2022

El Clúster d'Automoció i Applus+ sacsegen la seva cúpula directiva

Sergio Alcaraz relleva l'històric Josep Maria Vall al capdavant del CIAC

3 min
Applus aconsegueix uns beneficis de 97,2 milions el 2018, un 17% més que l'any anterior

BarcelonaEntre els fitxatges més destacats de la setmana hi ha els que acaben de conformar el govern de la Generalitat sense Junts, com ara Albert Castellanos a Acció o Saül Garreta al Port de Tarragona, entre d'altres. En l'àmbit de l'empresa privada, però, destaquen nous fitxatges en empreses de certificació i automoció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sergio Alcaraz, nou president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC)

El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) comença una nova etapa amb Sergio Alcaraz com a nou president. Alcaraz substitueix Josep Maria Vall, amb un mandat per als pròxims cinc anys. Alcaraz ocupava la vicepresidència del clúster des del 2013, i és el director d'estratègia i innovació del grup Relats; durant 12 anys va assumir càrrecs de responsabilitat a Nissan.

Applus+ nomena Julián José de Unamuno com a nou director financer

Applus+, l'empresa dedicada a la inspecció, assaig i certificació de productes, ha fitxat Julián José de Unamuno per ser el nou director financer (CFO) que tindrà efecte a partir de l'1 de gener del 2023. Unamuno substituirà així el càrrec que ha quedat vacant després que l'anterior director financer, Joan Amigó, fos nomenat director general de la companyia fa uns mesos. Unamuno va ser durant més de cinc anys el director financer d'Indra, càrrec que va deixar el 2018 per exercir-lo a l'empresa d'aparcaments Telpark, on també és membre del consell d'administració.

Joan Pere Ràfols i Jordi Rivera, nous consellers de Caixa d'Enginyers Vida i Pensions

Caixa Enginyers Vida i Pensions, entitat asseguradora del Grup Caixa d'Enginyers, ha incorporat dos nous consellers: Joan Pere Ràfols i Jordi Rivera. Ràfols és actuari d'assegurances, llicenciat en ciències econòmiques i dret per la Universitat de Barcelona, i compta amb una dilatada experiència en l'àmbit assegurador i a les àrees actuarials i jurídiques. Jordi Rivera també és actuari d'assegurances i llicenciat en econòmiques per la Universitat de Barcelona, i té experiència en la gestió directiva d'entitats asseguradores i financeres.

Juan Bernardo Lince, nou 'city manager' de Le Wagon en Barcelona

Le Wagon, escola d'habilitats tecnològiques, ha nomenat com a nou director de la seva seu a Barcelona Juan Bernardo Lince, graduat en administració d'empreses, màster en màrqueting i negocis internacionals, i màster en ciència de dades. En el terreny professional, acumula més de 12 anys d'experiència al sector de consum massiu en empreses com ara Colgate-Palmolive i Reckitt Benckiser. També té experiència com a emprenedor liderant el desenvolupament del seu propi negoci, Koieffect, i des de l'any 2019 col·labora com a professor extern d'habilitats directives i emprenedoria en programes de màster en escoles de negoci de la ciutat de Barcelona.

Rocío Prieto, nomenada nova directora d'Energia de la CNMC

La CNMC ha nomenat Rocío Prieto com a nova directora d'Energia per substituir María Jesús Martín, que és consellera de l'organisme des del passat 5 d'octubre. La decisió s'ha pres mitjançant un concurs públic. Prieto és enginyera superior de mines, especialitzada en combustibles i energia per la Universitat d'Oviedo, i té un postgrau per l'IESE. Després del seu pas per Enagás, on va ser responsable de planificació i operació al centre de control, Prieto va ocupar a la CNE i a la CNMC mateixa diversos càrrecs en l'àmbit dels hidrocarburs i del gas.

Jorge Guillamet, nou director general de Signicat a Espanya

L'empresa de solucions d'identificació electrònica Electronic IDentification va ser adquirida fa uns mesos pel grup Signicat, que ara ha fitxat Jordi Guillamet per ser el nou director general de l'empresa a Espanya. Guillamet acumula dècades d'experiència en el món del software i la ciberseguretat, va ser director general a Verifone, i també va treballar a altres empreses del sector com ara Botech FPI, Payin7 o Aplazame.

Eduardo Torres, nou director general de Carwow a Espanya

Carwow, un dels comparadors de vehicles nous líder al mercat, ha nomenat Eduardo Torres com a nou country manager a Espanya. Torres és llicenciat en administració d'empreses per la Universitat de València i compta amb un màster per la Universitat de Rotterdam. Poc després de graduar-se va fundar la seva pròpia start-up, Lowbus, i va ser un dels 11 projectes seleccionats en la 8a edició de Lanzadera. Després va decidir no continuar amb el projecte i es va unir a Carwow quan el projecte només feia un any que era a Espanya.

stats