Mercat de fitxatges
Economia Directius 23/03/2023

Duran i Lleida, nomenat ara president de la patronal dels supermercats

L'exlíder d'Unió suma un nou càrrec institucional al seu currículum

3 min
Duran i Lleida en una imatge d'arxiu

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida suma un nou càrrec al seu extens currículum com a membre de consells d'administració i òrgans institucionals. Aquest dijous l'expolític i advocat ha estat nomenat nou president de l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (Asedas), un càrrec que fins ara ocupava el també advocat i fundador del bufet Garrigues, Antonio Garrigues. Per la seva banda, Garrigues assumirà la presidència d'honor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més d'aquest nou fitxatge, Duran acumula diversos càrrecs de prestigi des que es va allunyar de la política el 2016. Actualment, és conseller de la filial brasilera d'Aena, Bloco de Onze Aeroportos do Brasil, des del novembre del 2022, quan va renunciar com a conseller de la mateixa Aena per passar a la brasilera. A més, és fundador i president de l'Acadèmia Europea Leadership, que de la mà de Foment del Treball ofereix "formació per als líders del futur" a baix preu. És també conseller a l'agència de relacions públiques Hill+Knowlton Strategies, vicepresident del Consell Econòmic el Marroc-Espanya (Cemaes), membre del bufet Colls i coordinador al Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia, entre d'altres.

D'aquesta manera, l'exlíder d'Unió Democràtica de Catalunya suma un nomenament més, ara en una associació que està a l'ull de l'huracà de la informació econòmica per l'augment de preus dels aliments i l'estira-i-arronsa amb el govern per les mesures per frenar la inflació. Amb tot, al seu currículum no hi consta cap prèvia experiència en aquest sector.

Altres nomenaments sonats de la setmana són:

Mário Vaz, nou conseller delegat de Vodafone Espanya

Vodafone ha triat el fins ara conseller delegat de Vodafone Portugal, Mário Vaz, per ser el nou conseller delegat de Vodafone Espanya a partir de l'1 d'abril, quan s'acaba el mandat de Colman Deegan, que a partir d'ara exercirà d'assessor de la multinacional britànica. Mário Vaz va iniciar la seva carrera a Vodafone Portugal el 1992 i n'ha estat el conseller delegat des de l'any 2012. Dins la companyia, Vaz ha exercit diversos càrrecs de responsabilitat, com a director de la unitat de negoci d'empreses el 1999, com a director de la unitat de consum el 2002 i també com a membre del consell directiu de la teleoperadora. 

Banc Sabadell nomena Pere Viñolas i Laura González com a consellers independents

La Junta d'Accionistes del Banc Sabadell celebrada aquest dijous ha ratificat –tot i que ja fa uns mesos que han assumit el càrrec– el nomenament de Pere Viñolas, conseller delegat de Colonial, com a conseller independent de l'entitat, en substitució d'Anthony Ball; i també el nomenament de Laura González Molero, presidenta de l'Associació pel Progrés de la Direcció (APD), també com a consellera independent del banc, que substitueix a José Ramón Martínez Sufrategui.

Dexma nomena Xavier Novella nou vicepresident

Dexma, companyia proveïdora de solucions de gestió de l'energia per a edificis, comerç al detall i indústria, ha nomenat Xavi Novella com a nou vicepresident. Després d'ocupar el càrrec de director d'operacions i clients a Dexma des del 2015, Novella assumirà aquesta nova posició des de la qual coordinarà l'activitat de la companyia amb l'objectiu de consolidar el seu posicionament com a hub global de l'eficiència energètica.

Lanzadera tria Marta Nogueras per ser la nova directora general

L’acceleradora d’empreses impulsada per Juan Roig a Marina de Empresas, Lanzadera, ha nomenat Marta Nogueras per ser la nova directora general. Des de fa un any, Nogueras ocupava el càrrec de gerent a la firma inversora del propietari de Mercadona. La directiva substituirà Javier Jiménez, que ocupava el càrrec des de la seva creació. Nogueras és llicenciada en administració i direcció d'empreses i en dret per la Universitat de València, i va entrar a Lanzadera el 2015 com a directora de projectes.

Mariona Sanz, nova directora d'innovació al Barcelona Supercomputing Center 

Mariona Sanz ha fitxat com a nova directora del departament d’innovació i desenvolupament de negoci del Barcelona Supercomputing Center (BSC), un càrrec de nova creació. Fins fa uns mesos, Sanz ocupava el càrrec de directora general de Fons Europeus de la Generalitat, on va ser rellevada per Aleix Cubells. És llicenciada en economia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en dret i organització administrativa per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Durant la seva carrera professional, Sanz va ser directora de Girbau LAB i també va ser directora de la unitat d'innovació, gerent de R+D industrial i cap de programes europeus a Acció, entre altres càrrecs.

stats