Economia 15/12/2017

Disputa entre els germans propietaris de Bon Preu per les retribucions

Segons 'La Vanguardia', Josep Font ha demanat a Joan Font que li compri el 50% del capital

Ara
1 min
JOANFONT: "Als 9 anys el pare ja em duia a les 5 del matí a muntar la parada al mercat"

BarcelonaEls germans Font, propietaris del grup de distribució Bon Preu, estan vivint discrepàncies a causa de les polítiques retributives de la companyia. Segons ha avançat aquest divendres 'La Vanguardia', Josep Font, vicepresident del grup, no està d'acord amb els dividends que rep de l'empresa, en plena expansió. Joan Font és qui dirigeix el dia a dia de la companyia, mentre que el seu germà se situa en un segon pla. Actualment ells dos son els únics accionistes del negoci de supermercats i benzineres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'acord amb el diari, Josep Font hauria demanat al seu germà Joan que li compri el 50% del capital de Bon Preu. Així doncs, els germans haurien encarregat a dues grans firmes de consultora internacionals que elaboressin una valorització de la companyia. Un portaveu de Bon Preu, però, no ha confirmat a l'ARA aquestes informacions, i ha explicat que es tracta de qüestions entre els dos socis que no afecten l'expansió de la companyia.

L'empresa reconeix que hi ha en marxa un procés de mediació entre els dos propietaris, però que hi ha la "voluntat" de trobar una solució. Segons 'La Vanguardia', Josep Font ha presentat una demanda al jutjat mercantil número 9 de Barcelona per presumptes irregularitats en les retribucions que rep pels guanys de la companyia.

El hòlding català propietari dels supermercats Bonpreu, Esclat i IquoDrive, a més de les gasolineres EsclatOil, va facturar un total de 1.077 milions d’euros nets l’any passat, un 9% més respecte a l’anterior, quan va fregar els 1.000 amb uns ingressos de 986 milions d’euros nets.

stats