Economia 15/04/2013

Draghi: "El paper del BCE no és subsidiar bancs ni governs"

El president del Banc Central Europeu ha admès que la fragmentació que existeix al mercat financer de l'eurozona és "perjudicial"

Efe
1 min

Brussel·lesEl president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha defensat el paper de la institució monetària com a subministrador de liquiditat al sistema bancari europeu i ha dit que el BCE ni vol ni pot "subsidiar" bancs inviables ni governs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una conferència a Amsterdam, ha insistit que el suport a la banca mitjançant el subministrament de liquiditat "no és ni ha de ser un suport de capital" per als bancs, de la mateixa manera que intervenir al mercat secundari de deute no vol dir subsidiar governs.

Draghi ha admès que la fragmentació que existeix al mercat financer de l'eurozona és "perjudicial", ja que l'economia dels disset països de la moneda única "és una" i està basada en la banca.

De fet, gairebé tres quartes parts del finançament de les empreses europees procedeix de bancs, ha xifrat. "De manera que, si els bancs en alguns països no presten a tipus d'interès raonables, les conseqüències per a l'economia de l'eurozona són greus", ha admès.

stats