Economia 19/06/2013

Economia assegura que hi ha "interès" per comprar CatalunyaCaixa

J.f.
2 min

Santander.Durant la seva intervenció en les jornades de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, també es va referir a tres assumptes econòmics destacats més. En primer lloc, va revelar que hi ha "interès" per la compra de les entitats nacionalitzades CatalunyaCaixa i Novagalicia. Va insistir que "s'analitzaran totes les ofertes" i que l'objectiu és "maximitzar" la inversió feta per l'Estat i reduir el cost per al contribuent. "Es farà en les millors condicions i en el millor temps possible", va dir, sense entrar en detalls. La subhasta del grup català es va suspendre al febrer per segon cop i ara Economia i el Banc d'Espanya dubten si és millor esperar un temps per treure més diners.

En segon lloc, va posar xifres al pronòstic que va fer dilluns a Santander el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro. De Guindos va avançar que en l'actual segon trimestre "s'està deixant enrere la recessió" perquè la caiguda del PIB estarà "més pròxima" al 0% després d'haver registrat un descens del 0,5% en el primers tres mesos de l'any.

I finalment, el ministre va demanar al Banc d'Espanya que vigili que tota la banca elimini les clàusules terra de les hipoteques quan el client no hagi estat degudament informat, i sense que això impliqui que a canvi s'endureixin altres condicions del préstec. La sentència del Tribunal Suprem es referia a tres entitats, però per De Guindos fixa jurisprudència i, per tant, afecta tot el sector.

Rajoy i els empresaris

D'altra banda, un parell d'hores més tard a Madrid el president espanyol, Mariano Rajoy, va clausurar l'assemblea de la CEOE. Va reiterar que "el pitjor ha passat" i que s'està en el "bon camí". La patronal li va demanar "valentia", informa Efe.

stats