Economia 17/01/2012

De Guindos: "El govern espanyol no pot deixar caure cap autonomia"

El ministre confia que el Consell de Política Fiscal i Financera d'aquesta tarda estableixi "normes i actuacions" perquè les autonomies apliquin l'austeritat pressupostària "sense cap tipus de dilació"

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha assegurat avui que el govern espanyol no pot "deixar caure" cap comunitat autònoma davant les dificultats de liquiditat que puguin patir, però ha insistit en la importància que facin un esforç d'austeritat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la presa de possessió del president de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), Román Escolano, De Guindos ha dit que confia que el Consell de Política Fiscal i Financera d'aquesta tarda estableixi "normes i actuacions" perquè les autonomies apliquin l'austeritat pressupostària "sense cap tipus de dilació".

D'altra banda, ha assenyalat que l'ICO ha de jugar un paper important per restablir el crèdit i la liquiditat a la petita i mitjana empresa.

"L'ICO pot fer moltes coses i s'aniran veient en les pròximes setmanes", ha avançat De Guindos, que ha descartat que l'entitat pública sigui reformada, si bé ha dit que analitzarà la rendibilitat de totes les seves línies de crèdit amb vistes a possibles canvis.

stats