Economia 03/10/2016

Elvira Rodríguez abandona la CNMV

El govern espanyol en funcions no pot aprovar el nomenament d'un substitut a la presidència de l'entitat i la falta de consens ha impedit prorrogar el càrrec

Ara
1 min
La CNMV preveu potenciar les pimes

BarcelonaLa presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Elvira Rodríguez, deixarà l'organisme supervisor dimecres, 5 d'octubre. El motiu d'aquest canvi és que, amb el govern espanyol en funcions no s'ha aprovat la pròrroga o nomenaments dels càrrecs de la CNMV i, per a Rodríguez, "no hi ha hagut cap impuls legal per prorrogar el càrrec fins la formació del nou govern, com ha passat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC)".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Preguntada per la gestió del govern en la seva renovació a l'entitat, Rodríguez ha culpabilitzat el posicionament de la resta de partits, a banda del PP, per haver impedit convalidar un reial decret al congrés que li permetés la continuïtat.

Elvira Rodríguez, una diputada del PP al capdavant de la CNMV

Un govern en funcions no pot renovar ni nomenar el president de la CNMV, però durant les últimes setmanes s'especulava amb l'opció d'allargar temporalment el mandat a través d'un reial decret, però la falta de consens va impedir que aquesta mesura tirés endavant.

"El més senzill hauria estat continuar treballant com fins ara fins en la formació d'un nou govern, continuo sense entendre-ho, però són sobirans", ha assenyalat Rodríguez.

Elvira Rodríguez és presidenta de la CNMV des del 6 d'octubre del 2012 en substitució de Julio Segura, i el seu mandat, que dura quatre anys, venç aquest dimecres.

stats