Assegurances

Catalana Occident perd la referència al seu origen català i es dirà Occident

La companyia asseguradora es reestructura fusionant les filials del negoci tradicional

2 min
Seu central de Catalano Occidente, a Sant Cugat del Vallès

BarcelonaSeguros La Catalana. Aquest era el nom amb què fa 150 anys va néixer el grup assegurador Catalana Occident. La companyia, que cotitza a la borsa però amb el control de la família Serra, ha decidit canviar de nom, i perdrà la referència territorial per passar a dir-se simplement Occident. És a dir, desapareix la marca catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa ha informat aquest dijous, a través d'un comunicat, la reestructuració societària. Les companyies que formen el negoci tradicional del grup –Seguros Catalana Occidente, Plus Ultra Seguros, Seguros Bilbao i NorteHispana Seguros– s'unificaran en una sola entitat que operarà sota la marca Occident.

Segons ha informat l'asseguradora, la fusió societària completarà el procés de simplificació corporativa que el grup va posar en marxa fa anys amb l'objectiu d'aconseguir una organització més àgil i optimitzar processos. La unificació es farà en dues fases: a la primera, a finals de 2023, es farà efectiva la fusió societària de Seguros Catalana Occidente, Plus Ultra Seguros i Seguros Bilbao, i en una segona fase s'integrarà també NorteHispana Seguros. Culminada la fusió, Occident donarà servei a 4,5 milions d'assegurats a través de més de 1.300 oficines.

Amb l'objectiu de donar a conèixer Occident, la nova marca es començarà a introduir a xarxes socials, webs, cartelleria en oficines i altres materials, mentre encara es conservi el nom actual. Els assegurats de cada companyia continuaran mantenint el seu mediador i les seves actuals relacions contractuals i, quan es produeixin les integracions societàries després d'obtenir les autoritzacions administratives corresponents, se'ls informarà del canvi.

El conseller delegat del grup, Hugo Serra, ha assenyalat en un comunicat que "unir forces sota l'empara d'una nova marca" els permetrà competir de manera "més eficaç". En aquest sentit, el directiu considera que “Occident és una marca més curta, amb millor llegibilitat i facilitat de record”. 

Retallada de plantilla

La reestructuració corporativa del grup també ha tingut un impacte en la plantilla. A finals del 2022 la companyia va informar que el grup assegurador ha presentat als sindicats un pla per eliminar fins a 550 llocs de treball a través de "baixes incentivades voluntàries". L'empresa té una plantilla d'uns 2.400 treballadors a tot Espanya, de manera que la reducció serà del 22% de la plantilla.

La companyia va justificar aquesta retallada de personal per un "excés de capacitat" detectat durant el procés de simplificació corporativa en el qual es troba immersa. Inicialment, Catalana Occident va unificar el funcionament de les diferents filials que formen el grup; posteriorment va fer el mateix amb els productes i, tal com ha informat aquest dijous, a finals del 2023 vol acabar la unificació de totes les societats que formen el grup en una de sola.

La reducció de plantilla, que l'empresa preveu completar en un període de dos anys, té com a objectiu eliminar duplicitats funcionals dins de l'asseguradora. Les sortides voluntàries s'oferiran només al personal d'estructura, i la companyia assegura que no afectaran ni el servei ni els productes que ofereix als clients.

stats