Laboral

Catalana Occident vol retallar un 22% de la seva plantilla

L'asseguradora, que va comprar Mémora al juliol i manté beneficis, aplicarà la reducció de 550 llocs de treball només amb baixes voluntàries

2 min
Oficines de Catalana Occident a Sant Cugat del Vallès.

BarcelonaEl grup assegurador Catalana Occident ha presentat aquest dimecres als sindicats un pla per eliminar fins a 550 llocs de treball a través de "baixes incentivades voluntàries", segons ha informat la companyia en un comunicat. L'empresa té una plantilla d'uns 2.400 treballadors a tot Espanya; la reducció, doncs, serà del 22% de la seva plantilla.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia justifica la reducció de plantilla per un "excés de capacitat" detectat durant el procés de simplificació corporativa en el qual es troba immersa. Inicialment, Catalana Occident va unificar el funcionament de les diferents filials que formen el grup; posteriorment ho va fer amb els productes, i a finals del 2023 vol acabar amb la unificació de totes les societats que formen el grup en una de sola.

Segons el comunicat, la reducció de plantilla, que preveu que es completi en "un període de dos anys", té com a objectiu eliminar "duplicitats funcionals" dins de l'asseguradora. Les sortides voluntàries s'oferiran només al "personal d'estructura", i l'empresa assegura que no afectaran ni el servei ni els productes que ofereix als clients.

L'asseguradora amb seu operativa –però no social, ja que la va traslladar a Madrid just després del referèndum del 2017– a Sant Cugat del Vallès és propietària de Seguros Bilbao, Plus Ultra Seguros i GCO Reaseguros, filials que formen, juntament amb la matriu, el nucli del negoci tradicional. La part del negoci dedicada a l'assegurança de crèdit queda fora del programa d'unificació societària, segons han explicat a l'ARA fonts de l'empresa.

De moment, el pla de baixes voluntàries no preveu que siguin jubilacions anticipades, però des de la companyia recorden que el procés encara es troba en "un període inicial de consulta".

Reducció de plantilla malgrat els bons resultats

Catalana Occident ha presentat als sis sindicats amb representació –Comissions Obreres, UGT, CGT, ELA, co.bas i SICO– la retallada de llocs de treball dos mesos després d'anunciar un increment dels beneficis en els tres primers trimestres del 2022 del 21,5% respecte al mateix període de l'any passat. Això va situar els guanys del grup entre gener i setembre per sobre dels 476 milions d'euros.

A més, el passat mes de juliol, el grup encapçalat per Josep Maria Serra Farré va anunciar la compra de la funerària Memora –líder del sector a Espanya– per 387,5 milions al grup inversor canadenc Ontario Teacher's Pension Plan Board.

Les accions de Catalana Occident, que cotitzen al mercat continu, van tancar la jornada de dimecres amb una pujada del 2,37%.

stats