Negoci

Catalana Occidente compra el grup funerari Mémora per 387,5 M€

És el grup funerari més important d'Espanya, valorat en més de 600 milions

ARA
1 min
Seu central de Catalano Occidente, a Sant Cugat del Vallès

BarcelonaEl Grup Catalana Occidente, liderat per la família Serra Farré, ha assolit un acord per comprar el grup Mémora a l'inversor global Ontario Teacher's Pension Plan Board i a l'equip de direcció de la funerària per 387,5 milions d'euros, subjecte a alguns ajustaments financers. Segons l'asseguradora, el valor estimat de Mémora és de 600 milions, i és la funerària més gran de tot l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La compra està condicionada a l'aprovació de les autoritats reguladores tant a Espanya com a Portugal, on també opera el grup funerari. D'aquesta manera, Catalana Occidente augmenta la seva presència en el sector dels enterraments i les incineracions a l'Estat i entra al mercat portuguès.

Mémora gestiona 139 tanatoris, 39 crematoris i 18 cementiris, dona feina a unes 1.500 persones i gestiona uns 50.000 serveis anuals. A més, amb l'operació de compra, assessorada per Cuatrecasas i Deloitte, s'adquireix també la Fundació Mémora, l'objectiu de la qual és “ser referent en l'àmbit de l'atenció a les persones en situació de final de vida, donant suport i millorant l'atenció a les persones i a les famílies en aquest procés i als professionals que estan implicats en la seva atenció”, segons diu l'empresa en un comunicat.

El juliol del 2017 s'anunciava l'entrada del fons de pensions canadenc Ontario Teacher's Pension Plan Board al grup funerari per 500 milions d'euros. Així, el fons va entrar al capital del grup Mémora fa cinc anys i el seu director general, Jean-Charles Douin, ha afirmat en el comunicat que ara en surten havent completat el pla d'inversions previst.

stats