Mercat de fitxatges
Economia Directius 07/12/2022

Catalana Occident i Almirall reforcen la seva cúpula

Antoni Cañete, nomenat nou vicepresident de la patronal europea de pimes

3 min
Catalana Occident ha llogat 6.000 metres quadrats del seu edifici del número 2 del passeig de Gràcia, que està rehablitant, a Apple.

BarcelonaL'asseguradora Catalana Occident reorganitzarà la seva cúpula al gener, després que el seu director general hagi anunciat la seva jubilació. Per fer-ho ha fitxat un directiu de BNP Paribas. Alhora, el president de Pimec, Antoni Cañete, es guanya un altre càrrec patronal i Almirall nomena una nova vicepresidenta d'estratègia corporativa. L'últim mes de l'any ha començat amb moviment a les grans companyies.

Catalana Occident fitxa un ex BNP Paribas i dos directius més

El grup assegurador Catalana Occident ha reforçat la seva cúpula incorporant tres nous membres al seu comitè de direcció, uns nomenaments que es fan per reconfigurar la direcció del grup després de la jubilació del fins ara director general de la companyia, Francisco José Arregui. Catalana Occident ha fitxat el director gerent de banca corporativa i d'inversió del BNP Paribas, Francisco Sánchez, per ser director general d'estratègia i desenvolupament de negoci, àrea que fins avui depenia del conseller delegat. Alhora, també ha nomenat Clara Gómez, fins ara sotsdirectora general de funció actuarial i control de riscos, nova directora general de l'àrea financera i riscos. Joaquín Guallar, actual sotsdirector general del servei jurídic i secretaria del grup, ostentarà la direcció general legal-corporativa. A més, després de la jubilació d'Arregui, Guallar es convertirà en secretari no conseller al consell d'administració de la societat.

La patronal europea SME United nomena Antoni Cañete nou vicepresident

La patronal europea de pimes SME United ha acordat el nomenament del president de Pimec, Antoni Cañete, com a vicepresident i membre de la seva junta directiva. Cañete és el president de Pimec des del febrer del 2021, quan va guanyar les eleccions de la patronal imposant-se al seu contrincant, Pere Barrios. Cañete va ser durant 14 anys el secretari general de la patronal de les pimes. Actualment és també vicepresident de Conpymes i president de la Plataforma contra la Morositat.

Alberto Cañas, nou director de franquícies d'Eroski

Eroski ha nomenat Alberto Cañas com a nou director de franquícies, després de la defunció durant aquest exercici del seu predecessor en el càrrec, Enrique Martínez Sanz. Nascut a Lleó el 1967, Alberto Cañas té una llarga trajectòria professional dins del Grup Eroski, al qual es va incorporar l’any 1997. Des d'aleshores ha exercit nombroses funcions dins de les àrees social i de xarxa comercial de la companyia. Des del 2020 i fins a l’actualitat ha ocupat el càrrec de director de persones de Caprabo.

Almirall nomena Mercedes Diz vicepresidenta d'estratègia corporativa

La biofarmacèutica Almirall ha nomenat Mercedes Diz com a vicepresidenta d'estratègia corporativa i també s'ha acordat la seva incorporació al comitè de direcció. Diz es va unir a Almirall el 2002 i des del 2021 ha ocupat el càrrec de directora sènior d'estratègia corporativa. És llicenciada en bioquímica i biologia molecular per la Universitat Autònoma de Madrid. Abans d'arribar a Almirall, va exercir funcions locals de vendes i màrqueting a Pfizer, Allergan, DuPont Pharma i J&J.

Epson Iberia nomena Karl Angove nou director general per a Espanya i Portugal

Epson Iberia ha nomenat Karl Angove com a nou managing director per a Espanya i Portugal. Aquesta responsabilitat se suma al seu càrrec actual de vicepresident d'Epson Europa de consumidor i canal. Angove va entrar a Epson el 2018 com a director executiu de consum per a Europa Occidental abans de ser nomenat vicepresident el maig del 2019. En la seva etapa anterior, va ocupar càrrecs directius en diverses companyies tecnològiques al Regne Unit, França, la República Txeca i Alemanya.

Ludovic Pech, nou director financer d'Orange Espanya

Ludovic Pech, actual conseller delegat adjunt i director financer de la zona d'Àfrica i Orient Mitjà del Grup Orange, assumirà la direcció general de finances i control de gestió d'Orange Espanya a partir del 17 de febrer del 2023, i s'incorporarà també al comitè executiu de la companyia. Pech substitueix així Stéphane Varret, que assumirà la direcció d'estratègia i desenvolupament de la zona d'Àfrica i Orient Mitjà del grup. Pech, que va iniciar la seva carrera professional al grup Orange el 1994, també serà proposat com a director financer de la futura fusió entre Orange i MásMóvil.

stats