Economia 21/04/2015

Un empresari murcià compra per 60 M€ la seu d’Alstom al Vallès

Ara
2 min
El hòlding Baraka Global Invest ha adquirit les instal·lacions a Inbisa.

BarcelonaEl complex industrial on opera la fàbrica d’Alstom a Santa Perpètua de Mogoda ha canviat de propietari. Baraka Global Invest, el grup inversor amb seu a Madrid, de l’empresari murcià Trinitario Casanova, va anunciar ahir la compra de l’edifici per 60 milions d’euros. Des de feia més d’una dècada l’edifici estava en mans de la immobiliària Inbisa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Alstom, una companyia d’infraestructures d’origen francès, continuarà fabricant trens i tramvies a les instal·lacions d’aquesta localitat del Vallès Occidental, on treballen unes 1.000 persones. L’empresa ferroviària va assenyalar, en un comunicat, que la companyia “és completament aliena a aquest acord” entre Inbisa i Baraka Global Invest, per això afirma que “el canvi de titularitat no afecta en cap cas l’activitat industrial de la companyia a Santa Perpètua”.

Les instal·lacions ocupen uns 370.000 metres quadrats i estan formades per 22 edificis que inclouen naus per a la fabricació de trens. Amb aquest acord, Alstom passarà a pagar un lloguer al nou propietari durant deu anys, que és el temps que dura el contracte subscrit amb Baraka Global Invest.

En concret, aquest grup ara titular de les instal·lacions és un hòldingempresarial amb 200 treballadors especialitzat en l’edificació integral de centres comercials i dels supermercats Aldi, Lidl, Mercadona i Consum, a través de Trabis Edificación Avanzada, que se centra en inversions immobiliàries i en la promoció d’habitatges i sòl residencial. El propietari del grup és l’empresari murcià Trinitario Casanova, expropietari del grup Hispania i conegut perquè és el promotor d’una urbanització a la Zerrichera, un parc natural de la serra d’Almenara, a Múrcia. El grup té les seus principals a Madrid i Múrcia, però opera majoritàriament a Barcelona i Alacant.

Alstom, d’origen francès, és un gran grup industrial i tecnològic dedicat a la fabricació d’infraestructures per a la generació i transmissió d’energia elèctrica i transport ferroviari. El grup va facturar 20.000 milions d’euros en l’exercici 2013-14 i té 93.000 treballadors en un centenar de països. A Espanya hi té quatre centres industrials, un centre dedicat a R+D i vuit més dedicats al desenvolupament. En total, hi treballen unes 3.500 persones.

En concret, a Catalunya, la planta de Santa Perpètua de Mogoda dóna feina a unes 500 persones que van patir un expedient de regulació d’ocupació la segona meitat de l’any passat, quan la companyia va anunciar que tenia la intenció d’acomiadar 190 empleats, un 30% de la plantilla. Després de jornades de vaga i protestes, direcció i sindicats van aconseguir pactar un nou conveni pel qual es rebaixava fins a 130 el nombre de treballadors acomiadats i la resta, més de 400 persones, s’havien d’acollir a un ERO de dos anys a causa de la falta de producció.

stats