FINANCES PÚBLIQUES
Economia 17/06/2011

El Govern diu que el redreçament del deute es notarà a partir de l'any que ve

El conseller d'Economia defensa que el Govern està actuant per corregir la situació per la via dels pressupostos presentats al Parlament

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha reconegut avui que Catalunya seguirà generant més deute durant el 2011 i que el redreçament de les xifres fins a nivells més "acotats" no arribarà fins l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reacció del conseller davant el creixement del 33% de l'endeutament català durant el primer trimestre no ha sigut de sorpresa, ja que eren uns números "previstos". Ha insistit que l'important és que el Govern hi està posant remei actuant en diverses vies com l'elaboració d'uns pressupostos restrictius per aquest any.

Mas-Colell ha subratllat que cal treballar a consciència el factor confiança per controlar i si pot ser reduir el preu que els mercats fan pagar per finançar el deute espanyol. Ha recordat que el govern espanyol té una part més important com a generador de confiança portes enfora i que Catalunya hi contribueix treballant per mostrar màxima seriositat.

stats