Energia

Holaluz valora dues alternatives per superar la crisi

Negocia amb l'ICF i Avançsa, organismes de la Generalitat, i també amb un possible inversor del sector

2 min
Holaluz irromp en la instal·lació d’autoconsum compartida

BarcelonaLa companyia energètica catalana Holaluz té dues alternatives per intentar superar la crisi en què està immersa, després de reportar al mercat unes pèrdues de 26 milions d'euros l'any 2023, unes xifres que multipliquen per cinc els números vermells de l'any anterior, i un deute pròxim als 65 milions d'euros. L'empresa, en un fet rellevant publicat al BME Growth (la borsa de pimes), assegura que "continua avançant en el refinançament de la seva activitat i té obertes en aquest moment dues alternatives".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons s'explica en aquesta comunicació, que signa la presidenta de la companyia, Carlota Pi, totes dues alternatives "estan pendents de confirmació". Així mateix, es detalla que la primera seria un préstec de 10 milions d'euros de l'Institut Català de Finances (ICF) –l'organisme de crèdit de la Generalitat–, un préstec d'Avançsa (empresa pública també de la Generalitat) de tres milions i crèdits convertibles de dos family offices per 1,8 milions, a més d'una línia de finançament (equity line) de 7 milions més.

La segona alternativa, detalla la companyia energètica, comptaria amb els mateixos crèdits de l'ICF i Avançsa (10 i 3 milions d'euros) i "préstecs convertibles per 7 milions amb un inversor/industrial del sector".

L'empresa ha indicat que quan es confirmi alguna de les dues alternatives informarà el mercat. A més, indica que addicionalment ja ha formalitzat una operació de finançament de 4 milions d'euros, ja desemborsada.

La cotització d'Holaluz al BME Growh està suspesa des de fa una setmana, quan va presentar els comptes que no van comptar amb el suport de dos dels seus accionistes, els fons Axon Capital e Inversiones i Geroa Pensioak. El supervisor del mercat va suspendre la cotització dels títols a l'espera que la companyia presentés l'auditoria dels comptes, cosa que va fer divendres passat, 3 de maig. Malgrat tot, la negociació dels títols continua suspesa.

stats