Economia 12/03/2020

Toni Ruiz: “La successió d’Andic ja està feta”

Entrevista al conseller delegat de Mango

E.e.r.
2 min
Ruiz és conseller delegat de Mango des del març.

BarcelonaToni Ruiz ha sigut nomenat aquest març conseller delegat de Mango, una posició executiva que la companyia no tenia fins ara. Des del 2018 Ruiz havia sigut director general de la cadena de moda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Han aconseguit capgirar tres anys de pèrdues, què n’han après?

Durant aquest temps hem fet una inversió molt important en botigues més grans perquè el nostre parc s’havia quedat petit i desfasat. Alhora també hem fet un procés inversor en infraestructures logístiques i canals online. Per contra, han sigut anys en què vam voler rejovenir la col·lecció massa ràpid. Ara hem tornat molt al nostre ADN, al client de tota la vida. A això s’hi ha d’afegir un entorn complex, perquè va haver-hi una depreciació del dòlar, moneda amb la qual Mango compra molt, cosa que va fer que es distorsionessin els resultats. Tot plegat va ser el que nosaltres anomenem una tempesta perfecta.

Aquests tres anys han fet molts canvis en l’estructura organitzativa. ¿En preveuen més?

Les empreses són organismes vius. El que hem fet és portar perfils executius experts que ens ajudin a tirar endavant l’estratègia de la companyia. Alhora hem creat els òrgans de govern que té qualsevol multinacional de la nostra mida, és per això que Isak Andic és president no executiu, que tenim un consell d’administració, un comitè de direcció i un d’executiu. Estem formalitzant tots aquests òrgans de govern, que crec que és el que hem d’anar fent.

¿Isak Andic, de 66 anys, té garantida la seva successió?

La successió ja està feta: hi ha un nou conseller delegat i un president propietari no executiu.

Al novembre passat van emetre deute per primer cop. Per què?

Volíem fer un exercici de diversificació de finançament perquè el que teníem era tot bancari. Ens interessava fer-ho per dues raons: perquè les multinacionals estan en aquests mercats de capital i això ens permet tenir un deute més econòmic i perquè ens obliga anar a un procés de rigor dels nostres comptes. Vam emetre 10 milions d’euros però amb l’opció d’arribar fins als 200. És possible que en fem alguna emissió més.

¿Descarten sortir a borsa?

Sí, no hi tenim cap interès.

stats