Economia 06/03/2019

Eroski arriba a un acord per refinançar el seu deute milionari

El deute per refinançar s'enfila aproximadament als 1.540 milions d'euros

Ara
1 min
Eroski arriba a un acord per refinançar el seu deute milionari

BarcelonaEroski va anunciar ahir un acord de refinançament amb les entitats bancàries que representen més del 75% del deute per refinançar, que s’enfila aproximadament als 1.540 milions d’euros. Aquest nou pla de retorn del deute “aclareix el seu horitzó financer”, segons l’empresa basca, fins al juliol del 2024. El pacte a què s’ha arribat amb la banca divideix el deute en dos trams, un de 951 milions amortitzable a cinc anys i un altre amb un únic pagament de 585 milions també el 2024.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comunicat no fa referència a Caprabo, el supermercat català que va adquirir el 2007 i que segons diferents fonts podria tenir a la venda, però sí que afirma que l’acord “inclou la reorganització societària de les filials mercantils del grup Eroski per àrees de negoci”. Cap portaveu de l’empresa va aclarir aquest punt.

El president del grup de supermercats, Agustín Markaide, va afirmar que l’acord de refinançament prova “la renovació de la confiança” de les entitats financeres en Eroski. Markaide també va afirmar que Eroski –que porta anys en el punt de mira de la banca per les dificultats que travessa en el seu model de negoci– “ha complert tots els compromisos de l’acord anterior” després d’haver reduït el deute amb les entitats financeres en 731 milions d’euros els últims quatre anys i en vora 1.800 milions des del 2010. Una vegada tancat l’acord, Eroski busca ara estendre’l a la resta de creditors.

stats