Economia 06/05/2015

Espanya és el segon país de l'OCDE on més va baixar el salari mínim

Només Irlanda va reduir més que l'Estat espanyol el sou mínim entre 2007 i 2013

Europa Press
1 min
cambrer

ParísEspanya va ser el país d'entre els membres de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) on més va baixar el salari mínim en comparació amb el salari mitjà durant la crisi econòmica segons un informe de la mateixa organització.

L'OCDE assenyala que en els últims anys molts països han ajustat els salaris mínims en un context d'alts nivells d'atur, salaris estancats i a la baixa i, amb freqüència, també una caiguda dels ingressos de les famílies més pobres.

En concret, el país on més va rebaixar-se el salari mínim respecte el mitjà entre 2007 i 2013 va ser Irlanda, que va passar del 53,1% a un 47,9%, seguida d'Espanya que va baixar del 43,9% al 41,3%. Tot i això, l'OCDE afegeix que durant aquests anys alguns pa¨sisos també han evitat o han reduït les pèrdues salarials per als treballadors més mal pagats. De fet, els països on més s'ha reduït la bretxa entre el salari mínim i el mitjà han estat Letònia, Eslovènia i Polònia amb una pujada de més de 10 punts percentuals.

stats