Economia 11/08/2012

Espanya preveu un ajust conjunt de més de 150.000 milions en tres anys

La suma de tots els plans per retallar a nivell estatal, autonòmic i local equival a 14 punts del PIB espanyol, un sacrifici majúscul que s'allargarà fins al 2014

Joan Faus
1 min
CONTRA LES RETALLADES  El programa d'ajustos que planteja l'Estat fa preveure uns anys de conflictivitat al carrer. El malestar tot just ha començat.

MadridComplir els exigents objectius de dèficit europeu obligarà Espanya a redoblar esforços els propers tres anys. Els plans d'ajust a tots els nivells de l'Administració sumen una xifra immensa de més de 150.000 milions d'euros. Les retallades previstes entre aquest 2012 i finals del 2014 a l'administració estatal, autonòmica i local equivalen a 14 punts del PIB espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta de la suma de l'estalvi previst –amb augment dels ingressos i reducció de la despesa– en tots els plans d'ajust presentats per l'administració central, les comunitats autònomes i els ajuntaments per a aquests dos anys, com per exemple el programa pressupostari de 102.149 milions que el govern espanyol va enviar a Brussel·les la setmana passada.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats