Economia 20/03/2015

Repunt de les exportacions catalanes: creixen un 1% al gener en termes interanuals

Les empreses de Barcelona i de Lleida augmenten les vendes a l'exterior, que cauen a Tarragona i a Girona 

Jordi Velert
1 min
CADA COP MÉS FEINA 
 Les exportacions han estat la base de creixement del port de Barcelona. Ara sembla que també les importacions repunten una mica.

BarcelonaLes exportacions catalanes han augmentat un 1% al gener respecte al mateix mes de l'any passat, segons ha informat aquest divendres el ministeri d'Economia. El valor de les exportacions d'empreses catalanes ha estat de 4.759 milions d'euros durant el mes. El sector químic, el de l'automòbil i el que produeix béns d'equipament han estat els que han venut més a l'exterior. Les importacions també han crescut (+1,2%) i han tingut un valor de 5.708 milions.

La balança comercial catalana –resultant de restar les importacions a les exportacions– és deficitària (-2,4%) i s'ha situat al gener en 948 milions d'euros. Per demarcacions, Lleida ha liderat l'augment de les exportacions (+9,7%). Barcelona ha exportat per valor de 3.766 milions d'euros, un 2,7% més que el gener de l'any passat. L'augment de les exportacions per part de les empreses barcelonines es deu sobretot al sector de l'automòbil (+24%).

Les vendes a l'exterior han caigut a Girona (-1,3%) i a Tarragona (-9,3%), en aquest darrer cas malgrat un augment elevat de les exportacions de productes energètics (+42%). Al conjunt de l'Estat, les exportacions han caigut un 3,6% interanual i les importacions ho han fet un 3,6%, situant la balança comercial en negatiu. Catalunya continua sent el territori que més ven a l'estranger (26,6% del total), seguit del País Valencià (12,2%).

stats