Economia 23/01/2014

Els fabricants de motocicletes catalans Gas Gas i Ossa es fusionen

Gas Gas assumirà a Salt la producció d'Ossa i en mantindrà la plantilla. Prepararan plegats el llançament d'una Ossa de carrer que pot arribar en el termini de tres anys

Elena Freixa
1 min
Fàbrica de motocicletes Ossa a Girona

BarcelonaEls fabricants de motocicletes de muntanya catalans Gas Gas i Ossa, tots dos gironins, han anunciat oficialment la seva fusió per competir plegats davant dels gegants japonesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fuit de l'aliança, que s'havia començat a treballar fa més d'un any, Ossa traslladarà a la planta de Gas Gas la producció de les seves motos, tot i que les dues marques seguiran coexistint.

També la plantilla es traslladarà i mantindrà, segons han assegurat tots dos fabricants en un comunicat. Gas Gas vol rellançar la marca Ossa tant en el trial com a la carretera i ja prepara el llançament de la primera moto de carrer per als propers anys.

Gas Gas té actualment una producció de 9.000 motos l'any a Salt i n'exporta el 95% a 53 països de tot el món. La seva plantilla la formen mig miler de persones.

Ossa, renascuda l'any 2009 després de 30 anys de silenci, fabrica 800 unitats cada any i també exporta la majoria a països europeus.

stats