Economia 15/07/2019

Facebook diu ara que no llançarà la 'libra' fins que no resolgui "dubtes reguladors"

L'anunci de la criptomoneda es va rebre amb desconfiança al sector de la banca

Europa Press
2 min
PROJECTE  Mark Zuckerberg va presentar Facebook Home dient que serviria per posar "les persones primer" en la interfície dels smartphones. Una idea que no ha acabat de quallar entre els usuaris d'Android que se'l podien descarregar.

BarcelonaLa companyia tecnològica Facebook ha anunciat aquest dilluns que no llançarà la 'libra', la moneda virtual pròpia presentada ara fa un mes, fins que no quedin resoltes les qüestions reguladores que planen sobre la criptodivisa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Facebook no oferirà la divisa digital 'libra' fins a haver solucionat del tot els dubtes reguladors i haver rebut les aprovacions pertinents", ha indicat David Marcus, president de Calibra, filial de Facebook encarregada de gestionar la criptomoneda. L'executiu pronunciarà demà un discurs davant el comitè del Senat dels Estats Units i avui n'ha avançat el contingut.

Marcus assegura que Facebook està d'acord amb el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que va assegurar que el procés per examinar la divisa digital havia de ser "pacient i rigorós": "El temps entre ara i el llançament està dissenyat per ser un procés obert i que depengui de l'escrutini regulador", ha explicat el responsable de Calibra, i ha afegit que esperava que es convertís en el procés de revisió "més ampli, extens i curós" en la història de les 'fintech'.

Alguns dels dubtes que suscitava la proposta de criptomoneda, que en principi s'havia de llançar al 2020, eren el grau d'obertura i de transparència del consorci d'empreses que la gestionaria o si Facebook hi estaria a l'altura, tenint en compte que en el passat s'ha demostrat que ha comercialitzat dades personals de persones de tot arreu.

Més enllà d'això, tres dels principals bancs centrals del món (la Reserva Federal, el Banc Central Europeu i el Banc d'Anglaterra) es van mostrar cautelosos per l'efecte que podria tenir al mercat el llançament d'una criptodivisa d'un gegant com Facebook, així com la seva capacitat per implementar una política monetària pròpia.

David Marcus ha assegurat, en aquest sentit, que l'Associació Libra "no té intenció de competir amb altres divises sobiranes o d'entrar en el terreny de joc de la política monetària". De fet, l'executiu ha assenyalat que Facebook treballaria amb la Fed i altres bancs centrals.

stats