Economia 19/04/2021

La facturació de Corpinnat cau un 19% el 2020 per les restriccions de la restauració

La marca va tancar l'any passat amb una caiguda de vendes de mig milió d'ampolles respecte al 2019

2 min
Xavier Gramona: “No és inviable una fusió entre  Corpinnat, Cava i Clàssic Penedès”

És el primer cop des de la seva creació, fa més de dos anys, que els deu cellers de vi escumós agrupats en la marca Corpinnat fan una valoració econòmica de com els ha anat l'últim any. Per fer-ho han triat, tal com reconeixen els seus dos presidents, Xavier Gramona i Ton Mata, un "any difícil per tots" a causa de la pandèmia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dades ho corroboren. La marca va tancar el 2020 amb un descens de la facturació del 19% respecte l'exercici anterior. Passa de 20,7 milions d'euros el 2019 a 16,8 milions l'any passat, amb una caiguda encara una mica més forta pel que fa a les ampolles venudes (-22%), que han estat 1,7 milions d'ampolles, mig milió menys que en l'exercici del 2019. "Elaborem escumosos gastronòmics i això ens lliga molt a la restauració, un sector que ha patit molt durant la pandèmia", ha admès Gramona. Pel que fa el percentatge de producció que es va exportar, va ser de gairebé el 20% i va anar destinat a 55 països diferents.

Els dos presidents han insistit aquest dilluns que un dels objectius que perseguia Corpinnat amb la seva creació era ser un motor de canvi per al sector per incrementar l'exigència de qualitat. "Creiem que ha començat a canviar", ha assegurat Gramona en referència al fet que la DO Cava ja ha impulsat, per exemple, la zonificació dels seus caves.

Pel que fa a les negociacions d'una nova DO d'escumosos entre Corpinnat i l'altra marca que es va desvincular de la denominació d'origen Cava, Clàssic Penedès, que es van interrompre fa un any sense èxit, Mata veu difícil que hi hagi un acord a curt termini. Tot i així els dos presidents han insistit en la necessitat d'impulsar una millor organització del sector. "Corpinnat té una exigència que és irrenunciable i això fa difícil un acord, però hi ha intenció i ganes de poder ordenar el sector. En un futur hi haurà la necessitat de fer-ho i sempre hi serem, però per ara no ha estat possible", han concretat.

Festival gastronòmic per aquest estiu

Pel que fa al futur més immediat, Corpinnat organitza un festival gastronòmic entre el 15 de juny i el 15 d'agost en què els cellers es convertiran en restaurants i els escumosos es maridaran amb propostes gastronòmiques de xefs de prestigi com Carles Gaig, Nandu Jubany o Xavier Pellicer.

stats