Farmacèutiques

Werfen trenca el sostre dels 2.000 M€ de facturació el 2023 però redueix un 32% els beneficis

La companyia guanya 169 milions d'euros i registra un ebitda un 15% superior al del 2022

2 min
Torre Werfen

BarcelonaLa multinacional catalana Werfen, controlada per la família Rubiralta, va tancar l'any 2023 amb una facturació superior als 2.100 milions d'euros –un 14% més que l'any anterior– gràcies al creixement dels negocis principals de la companyia i a la integració de les divisions de transfusió i trasplantament per l'adquisició de la companyia nord-americana Immucor.

La companyia de material mèdic va registrar un ebitda (benefici abans d'impostos, interessos i amortitzacions) de 517 milions d'euros, un 15% més alt que el 2022, però va reduir el seu benefici net un 14%, fins als 169 milions d'euros, segons es desprèn de l'informe anual de resultats publicat per Werfen aquest dijous. El deute financer se situa en 3,5 vegades l'ebitda a tancament d'any.

"Ha estat un any de rècord en llançament al mercat de nous productes, i significa una oportunitat de creixement i solidificació del nostre lideratge en les dues línies principals de negoci per als pròxims anys", explica el conseller delegat de la companyia, Carlos Pascual. Durant l'any passat, Werfen va invertir 169 milions d'euros en R+D+i, un 26% més.

Un any entre dues grans operacions

Per a Werfen, l'any 2023 queda comprès entre dues operacions importants: l'adquisició d'Immucor va produir-se a finals del 2022 per uns 2.024 milions d'euros –la més gran de la història per al grup–, mentre que fa poques setmanes, el gegant de material mèdic va vendre els seus negocis de distribució de dispositius mèdics i instrumentació científica a Espanya i Portugal a Palex per més de 100 milions d'euros. "Les recents operacions corporatives reforcen el nostre focus en diagnòstic i el nostre propòsit de contribuir a l'avançament de l'atenció el pacient mitjançant la innovació en el diagnòstic especialitzat", explica Pascual.

Werfen ha estat comandada les últimes dues dècades per una de les dues branques de la família Rubiralta, des que els germans Francisco i José María Rubiralta van materialitzar la separació dels seus negocis –fins aleshores eren copropietaris, per una banda, de Barna Steel i Compañía Española de Laminación (Celsa), i per l'altra, de CH Werfen–. Aleshores el que es va quedar Celsa va compensar econòmicament l'altre per quedar-se amb un negoci molt més gran, i ara Celsa ja no pertany a la família Rubiralta, mentre que la multinacional de dispositius mèdics ha sobrepassat els 2.000 milions d'euros de facturació.

stats