Economia 01/05/2019

La Fed deixa sense canvis els tipus d'interès i demana "paciència"

El banc central nord-americà ignora les pressions de Trump i espera a reduir el preu del diner

Efe
1 min
Jerome Powell És l’aposta de Trump per liderar la Reserva Federal

WashingtonLa Reserva Federal (Fed) ha mantingut aquest dimecres sense canvis els tipus d'interès als Estats Units entre el 2,25% i 2,5%, tot i la insistència del president del país, Donald Trump, que fa des de fa temps reclama reduir el preu del diner. Per contra, l'organisme ha reiterat que l'economia creix a un ritme "sòlid" i demanat "calma" pel que fa als tipus d'interès.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comunicat de la Fed al terme després de dos dies de reunió del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) ha recalcat que seguirà amb el seu enfocament "pacient" abans de canviar en els tipus d'interès i ha afegit que la inflació "ha baixat o es troba per sota del 2%".

"Serem pacients a l'hora de determinar quins poden ser els ajustaments futurs als tipus d'interès federals per recolzar" els objectius de màxima ocupació i estabilitat de preus, ha apuntat el banc central nord-americà. La decisió sobre els tipus d'interès va ser aprovada de manera unànime.

Els últims indicadors econòmics han destacat la bona salut de l'economia nord-americana, amb una taxa de creixement anual del 3,2% en el primer trimestre. Malgrat el panorama econòmic positiu, la Fed ha hagut d'afrontar els atacs des de la Casa Blanca en els últims dies, amb contínues recomanacions per part de Trump de reduir els tipus d'interès per impulsar l'activitat econòmica.

stats