Economia 17/03/2014

El 'think tank' Fedea fa un gir i nomena Ángel de la Fuente director

El nou responsable de l'entitat, que està finançada per les grans empreses, assegura que Fedea ha de ser "apolítica"

Ara
1 min

BarcelonaCinc mesos després de rellevar el seu líder, Luis Garicano, el 'think tank' Fedea ha decidit nomenar l'economista Ángel de la Fuente director, segons ha avançat l'agència Bloomberg. Segons De la Fuente, el seu objectiu és que l'entitat sigui "apolítica", malgrat que ell és un dels economistes més posicionats políticament contra el procés sobiranista. A mes, és el responsable designat pel govern espanyol per calcular les balances fiscals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fedea, coneguda especialment pel seu prestigiós blog 'Nada es gratis', en el qual es barrejaven els articles d'economia amb els de política, està finançada per alguns dels principals bancs de l'Estat (Santander, BBVA, Sabadell, La Caixa), així com de les principals empreses (Abertis, Iberdrola, Repsol, Telefónica, entre d'altres) i també pel Banc d'Espanya.

Fedea va captar molt de protagonisme quan els responsables de l'entitat van escriure un article al diari 'El País' demanant un nou govern a Espanya només sis mesos després que Mariano Rajoy guanyés les eleccions.

De la Fuente assumirà el càrrec de director executiu de Fedea el proper 1 d'abril.

stats