Economia 04/07/2014

Felip Puig lamenta que treballadors i directius d'Alstom no arribéssin a un acord fa un any

Un pacte en aquell moment hauria evitat l'ERO que ara ha anunciat la multinacional francesa per acomiadar 190 treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda

Europa Press
1 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha lamentat aquest divendres l'expedient de regulació d'ocupació que ha presentat la multinacional francesa Alstom que afectarà a 190 treballadors de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). Puig ha atribuït els acomiadaments al fet que fa un any no es pogués arribar a un acord entre direcció i sindicats per evitar-ho: "No vull atribuïr la responsabilitat a ningú, però tinc la impressió que, entre uns i altres, fa un any vam deixar perdre una ocasió magnífica".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller també ha dit que el Govern intentarà mediar-hi en el cas que les dues parts ho sol·licitin, per intentar buscar la solució "millor i menys traumàtica". També ha alertat que totes les plantes catalanes han de millorar la seva productivitat i competitivitat davant les reestructuracions de les grans multinacionals. Ho ha fet en el marc de l'acte de presentació de l'estratègia industrial del Govern davant d'uns 2.500 empresaris.

La direcció d'Alstom, el fabricant de les turbines que generen bona part de l'electricitat en el món i de trens d'alta velocitat, va anunciar divendres passat als representants dels treballadors que aviat començarien a intentar pactar les condicions dels acomiadaments. El motiu que va donar la multinacional per justificar l'Ero era un "excés de capacitat productiva a la planta" i que la producció havia baixat.

stats