Economia 14/06/2016

Fiança de 300.000 euros a Mario Conde per sortir de la presó

El jutge no veu risc de fuga ni que obstaculitzi la investigació

Agències
1 min
Mario Conde serà candidat a la presidència de la Junta de Galícia

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha imposat una fiança de 300.000 euros a l'exbanquer Mario Conde per poder sortir de la presó, segons han informat aquest dimarts fonts jurídiques.

La decisió del jutge és contrària a la posició que mantenia la Fiscalia Anticorrupció, que es va oposar a la sortida de la presó de Conde. Segons el magistrat, Conde en podrà sortir si paga la fiança perquè no veu risc que obstaculitzi la investigació ni veu risc de fuga.

Mario Conde va ingressar a la presó madrilenya de Soto del Real el 13 d'abril perquè presumptament havia repatriat 13 milions d'euros procedents de l'espoli de Banesto, arran de la investigació que el vincula a la creació d'un entramat empresarial a Espanya i a l'estranger per portar a Espanya diners procedents de l'anomenat cas Banesto.

Segons aquestes investigacions, l'antic president del banc hauria blanquejat entre el 1999 i el 2014 uns 13 milions d'euros, 2,2 milions a través d'ingressos en efectiu i 10,7 milions mitjançant transferències de comptes a l'estranger, quan encara resten per dipositar 14,1 milions d'euros de la responsabilitat civil per la qual va ser condemnat en el cas Banesto.

stats