Economia 29/08/2017

Les operacions de les 'fintech' a Espanya van moure 206 milions el 2016

Les transaccions en aquest tipus de plataformes s'han multiplicat per sis en dos anys, i han passat dels 35 milions d'euros el 2014 als 206 milions actuals, segons un informe de DBK Informa

Ara
1 min
Una usuària utilitzant una aplicació mòbil que substitueix el banc en el control de les finances personals.

BarcelonaL'activitat de les empreses 'fintech', que ofereixen serveis financers seguint un model de negoci basat en les noves tecnologies, va arribar a moure 206 milions d'euros el 2016. El creixement d'aquest sector durant els últims dos anys ha experimentat un "fort impuls", segons indica l'informe especial 'fintech', de l'observatori sectorial DBK d'Informa. Les operacions realitzades a Espanya en aquest tipus de plataformes s'ha multiplicat per sis en els últims dos anys, i ha passat dels 35 milions d'euros el 2014 als 2,6 milions actuals.

Entre els diferents mètodes de serveis presents en el sector de les 'fintech', les operacions de 'crowdfactoring' –que consisteix en l'anticipació de factures i descomptes de pagarés– són les que més volum acaparen. Aquest tipus de plataformes van arribar a moure 120 milions d'euros, un 59% del total de les operacions del sector. D'altra banda, els projectes de 'crowdfunding' (micromecenatge) van reunir 43,5 milions d'euros (un 21%), mentre que el 'crowdlending' –préstecs entre persones o entre particulars i projectes empresarials– van aglutinar 42 milions d'euros (20%).

La demanda d'aquests serveis de finançament seguirà creixent els pròxims anys, segons l'estudi de DBK Informa. A finals d'aquest any, es calcula que la xifra de negoci de les 'fintech' creixerà un 124% respecte del 2016, mentre que l'any següent ho farà en un 94%.

Es calcula que avui dia hi ha unes 65 empreses operen en aquest mercat i n'hi ha unes altres 40 que es dediquen a la concessió de préstecs ràpids 'online'. Les cinc primeres empreses del sector van reunir de forma conjunta el 63% del valor global de les operacions gestionades el 2016.

stats