Economia 11/01/2012

Fitch amenaça amb rebaixar la qualificació del deute espanyol a finals de mes

La desviació del dèficit el 2011, rondant el 8% del PIB en comptes del 6% que s'havia previst, pot comportar la degradació de la nota del deute sobirà

Efe
1 min

BarcelonaL'agència de qualificació creditícia Fitch avisa del risc que degradi la nota del deute sobirà d'Espanya, actualment en AA-, cap a finals de mes davant el dèficit disparat en el 8% del PIB, molt per sobre de les previsions que calculaven un 6%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director de deute sobirà de Fitch, David Riley, ha reconegut a Efe la preocupació per "l'incompliment de l'objectiu de dèficit pressupostari del 2011", reconegut pel govern de Mariano Rajoy.

"És una preocupació significativa i un dels fets que fa que quan revisem el deute sobirà d'Espanya hi hagi risc de baixar la qualificació, perquè vam creure que l'objectiu del 2011 s'aconseguiria més o menys i no ha estat així", ha dit Riley després de participar en una conferència sobre la crisi del deute a l'eurozona.

Riley ha valorat les mesures del govern espanyol i les ha considerat "ambicioses" pel que fa als objectius de control dels pressupostos, afrontar els problemes de la banca i reformar el mercat laboral.

stats